Arbitrul pensiilor private a aprobat modificarea si completarea normei privind aderarea initiala si evidenta participantilor la fondurile de pensii private obligatorii, astfel incat actul normativ sa contina dispozitii comune privind aderarea initiala cat si cea continua.
Potrivit noilor prevederi privind aderarea continua si evidenta participantilor pe pilonul II, persoanele eligibile, care nu au implinit varsta de 35 de ani, sunt obligate sa adere la un fond de pensii private obligatorii in termen de patru luni de la data la care devin eligibile.

Persoanele eligibile cu varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani, pot sa adere in orice moment la un fond de pensii de pe pilonul II.

Persoanele obligate sa adere la un fond de pensii, dar care nu au semnat nici un act individual de aderare la un fond de pensii private obligatorii, vor intra in procedura de repartizare aleatorie alaturi de cei care au semnat mai multe acte individuale de aderare.

Procedura lunara de repartizare aleatorie va fi finalizata de catre Casa Nationala de Pensii (CNPAS) pana cel tarziu in data de 20 a fiecarei luni.

Data intrarii in vigoare a modificarii si completarii Normei nr. 18/2007 privind aderarea initiala si evidenta participantilor la fondurile de pensii administrate privat va marca inceputul procesului de aderare continua pe pilonul II.

Transferul la un alt fond de pensii de pe pilonul II se poate solicita doar dupa plata primei contributii la fondul la care o persoana a aderat sau la care a fost repartizat aleatoriu de catre CNPAS.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri