Analistii de la societatea de brokeraj Ieba Trust au pus sub lupa oferta publica a companiei de retail si distributie IT&C Flamingo International. Ei au incercat sa estimeze pretul unei actiuni, in absenta unui istoric al unor oferte facute de societati de IT si inexistenta in prospectul de oferta Flamingo a datelor privind evolutia principalilor indicatori din situatiile financiare.

Pretul unei actiuni se va fixa dupa derularea ofertei publice si se va incadra intre 18.000 si 24.000 lei. Analiza efectuata de Ieba Trust a dus la un pret al unei actiuni Flamingo de 22.459 lei, fiind obtinut pe baza unui raport intre pretul unei actiuni si profitul pe actiune (P/E) de 13 si un profit pe actiune (EPS), pentru 2005, de 1.728 lei. Brokerii informeaza ca raportul P/E inregistrat pentru sectorul de hardware din Grecia este de 11,5.

In cazul Flamingo, P/E mediu calculat pentru pretul minim si maxim al unei actiuni este de 9,6. Asadar, exista perspective de crestere datorate oportunitatii atractive a investitiei in Flamingo, afirma specialistii. Ei mai spun ca Flamingo nu va oferi dividende in viitor, deoarece compania este orientata catre cresterea activitatii.

Brokerii de la Ieba Trust estimeaza pretul unei actiuni Flamingo la 22.459 lei

De asemenea, estimarile de crestere a profitului net si a cifrei de afaceri ale societatii vor genera necesar de resurse pe tot parcursul anului, cel putin in 2005-2007. Evolutia pietei IT&C, intrarea de noi concurenti pe piata va influenta cresterea companiei. Brokerii mai spun ca perioada de subscriere la oferta Flamingo pe piata de capital coincide cu majorarea capitalului social la Banca Transilvania si Impact Bucuresti, operatiuni care pot influenta evolutia subscrierilor la aceasta oferta. In concluzie, oferta companiei de IT reprezinta, potrivit analistilor de la societatea de brokeraj mentionata, o noua oportunitate de investitie pe piata de capital din Romania, contribuind la dezvoltarea acesteia si la diversificarea alternativelor de investire.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri