Banca Comerciala Carpatica acorda finantare la care accepta un grad de indatorare cuprins intre 40 si 60% din veniturile nete ale clientului si a scazut nivelul avansului minim de la 25% la 10% din valoarea investitiei pentru care se face imprumutul, au anuntat reprezentantii bancii.
"In ceea ce priveste creditele pentru investitii imobiliare, Banca Comerciala Carpatica a diminuat procentul minim care trebuie suportat de un client, de la 25% la 10% din valoarea investitiei pentru care solicita finantare", a declarat directorul departamentului de retail al bancii, Tiberiu Lica, pentru NewsIn.

"De asemenea, in vederea fundamentarii gradului maxim de indatorare, banca a extins aria veniturilor acceptate si a pregatit noi produse", a adaugat Lica.

Banca Comerciala Carpatica a mai anuntat ca a majorat dobanzile pentru produsele de economisire in lei. Astfel, pentru depozitul "Sibiu 2007", banca plateste o dobanda de 10% pe an, acesta fiind constituit pe o perioada de trei luni, pentru o suma minima de 500 de lei. Pentru depozitul "Vivat", constituit pe o perioada de sase luni, dobanda este de 9,50% pe an.

Banca Comerciala Carpatica a demarat, in luna martie 2008, proiectul de unificare a contului de card cu contul curent. Unificarea acestor conturi presupune conexiunea intre sistemul informatic principal al bancii si sistemul de carduri.

Banca Comerciala Carpatica (BCC) intentioneaza sa implementeze acest proiect pana la sfarsitul primului semestru al acestui an.

Banca cu sediul in Sibiu a inregistrat, in 2007, un profit net de 7,98 milioane lei (2,21 milioane euro), in scadere cu 58,6% fata de anul anterior, pe fondul investitiilor facute in extinderea retelei teritoriale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri