Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) si Ion Tiriac au semnat, ieri, la Bucuresti, contractul de fuziune dintre HVB Bank Romania, subsidiara BA-CA - si Banca Tiriac, au anuntat oficiali ai bancii.

Cu 50,1 la suta din actiuni, BA-CA va fi actionarul majoritar al noii banci si va coordona operatiunile acesteia. Celalalt actionar principal va fi Ion Tiriac.
Actionarii minoritari ai Bancii Tiriac, care in prezent detin 10,11 la suta din Banca Tiriac, vor fi invitati sa se alature noii banci.

Noua entitate financiara va detine cea de-a patra pozitie in clasamentul bancilor din Romania si va avea o cota de piata de 7,5 la suta.

"Romania este o piata strategica pentru Bank Austria Creditanstalt. Prin aceasta fuziune, ne consolidam semnificativ pozitia si ne clasam pe locul patru in topul bancilor prezente pe piata romaneasca. Un pas important, care ne asigura o baza solida pentru dezvoltarea noastra viitoare", a apreciat Erich Hampel, Chief Executive Officer al BA-CA.

"Sunt foarte multumit ca am finalizat acest contract. Aceasta fuziune este un moment esential pentru viitorul Bancii Tiriac. Impreuna cu echipa mea, am construit o banca solida, care a castigat o pozitie buna pe piata de retail. Acum, prin imbinarea fortelor noastre cu cele ale HVB Bank, vom atinge o alta dimensiune. Ambele banci vor beneficia de aceasta fuziune. Se potrivesc perfect. Si vom continua sa crestem impreuna", a declarat Ion Tiriac.

Un plan detaliat al integrarii celor doua banci va fi stabilit imediat ce tranzactia se va incheia, in cursul acestei veri.

Este planificat ca fuziunea sa fie finalizata pana la sfarsitul acestui an si ea va trebui autorizata de institutiile oficiale locale. Ambele parti au decis sa nu dea publicitatii alte detalii asupra tranzactiei.
CA-IB, banca de investitii a BA-CA, si Rothschild au fost consultantii acestei fuziuni.

Banca Tiriac detine o retea de 60 de unitati, active totale de 706 milioane euro (la 31 martie 2005) si o cota de piata de 2,91 la suta, fiind pozitionata pe locul 11 in sistemul bancar din Romania. Banca a fost infiintata in anul 1991.

"Fuziunea celor doua banci imbina intr-un mod ideal forta dovedita de HVB Bank Romania pe segmentul corporativ, al operatiunilor de trezorerie si private banking cu puternica dezvoltare a Bancii Tiriac pe segmentul adresat persoanelor fizice", considera Erich Hampel. "Scopul nostru este acela de a ne dezvolta rapid noua pozitie, pentru a obtine cat mai repede peste 10 la suta din piata romaneasca", a precizat Hampel.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri