Volksbank Leasing Romania a numit-o pe Corina Iordache, venita de la Porsche Leasing, in functia de director general al diviziei de management al riscului, relatii cu clientii, monitorizare si probleme juridice, iar pe Liviu Serban in fruntea departamentul de vanzari.
Peter Demmer, venit si el anul trecut tot din grupul Porsche Romania, ramane presedintele consiliului de administratie al VB Leasing si directorul general al companiei, se arata in comunicatul companiei.

Corina Iordache va asigura organizarea, coordonarea si gestionarea companiei si va raspunde de punerea in aplicare a strategiei si a politicii de dezvoltare ale acesteia. Anterior, Iordache a ocupat functia de director general si administrator in cadrul Porsche Leasing Romania.

Liviu Serban va conduce departamentul de vanzari (front office) al companiei, avand in subordine departamentul de vanzari, de marketing si PR. El a lucrat timp de sapte ani in cadrul Avia Motors SRL Dealer Skoda, dar si la companii precum Orange Romania si Metro Romania.

La Avia Motors, Serban a ocupat functia de director de vanzari, care a insemnat preluarea conducerii departamentului de vanzari auto noi, de logistica si de Autovehicule Ocazie.

Volksbank Leasing Romania vrea sa urce doua locuri in topul societatilor de leasing si mizeaza pe segmentul utilajelor si echipamentelor


"Pentru anul 2008, dorim sa crestem cu cel putin doua locuri, ajungand printre primele cinci companii de leasing de pe piata, si sa dezvoltam sectoarele de finantare a utilajelor si echipamentelor de constructii, industriale, agricole si medicale", a declarat directorul general al VB Leasing, Peter Demmer.

El a adaugat ca in acest an VB Leasing mizeaza pe dezvoltarea sectoarelor de finantarea de vehicule comerciale camioane, utilaje de constructii si echipamente, astfel incat aceste doua segmente sa ajunga la 50% din portofoliu, adica 40% finantarea de camioane si utilaje de constructie si 10% echipamentele.

Noua echipa de management se va concentra pe dezvoltarea produselor specializate pe sectoare specifice de finantare, pe perfectionarea serviciilor oferite si pe o prezenta in piata mult mai puternica. Rolul de administrare al echipei de conducere ii revine in continuare lui Peter Demmer, care fost numit la conducerea Volksbank Leasing la inceputul lunii iulie 2007, dupa ce a ocupat functia de director executiv al grupului Porsche Bank Romania, se mai spune in comunicat.

"Avand in vedere ca in 2007 piata de leasing din Romania reprezinta doar 1% din piata europeana de leasing, ne putem astepta la indici importanti de crestere si in urmatorii ani, mai ales in cazul sectoarelor de echipamente si de real estate", a mai spus Demmer.

Austriacul Peter Demmer a venit in Romania in urma cu opt ani, dupa ce ocupase pozitii de conducere in cadrul Raiffeisen Bank si Raiffeisen Leasing la sucursalele din Austria, si are o experienta de 29 de ani in domeniul financiar bancar.

VB Leasing a inregistrat anul trecut 11.831 de contracte noi, cu o valoare a bunurilor finantate de 205,2 milioane euro. Peste doua treimi din finantari (67,6%) au fost acordate pentru achizitia de autoturisme, finantarile pentru cumpararea de autovehicule comerciale si camioane a reprezentat 27,8% din total, iar cele echipamentele - 4,6%.

VB Leasing este specializata in leasing pentru autoturisme, atat noi cat si second hand, vehicule comerciale si echipamente pentru diverse industrii. Compania se adreseaza in principal segmentului corporativ, care reprezinta 90% din portofoliul firmei, in timp ce clientii persoane fizice au o pondere de 10% din totalul clientilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri