Piata bursiera a avut si saptamana trecuta o evolutie linistita, indicii inregistrand scaderi si cresteri nesemnificative.
Valoarea totala a tranzactiilor a fost de 581 miliarde de lei. 81% din aceasta suma au reprezentat transferurile din sectorul financiar-bancar, in timp ce 60%, tranzactiile cu actiuni ale SIF-urilor.

Indicele BET a scazut in aceasta perioada cu 0,16%, titlurile Impact si cele ale Azo Mures ducand in jos acest indicator. BET-C, care urmareste evolutia tuturor companiilor listate, a scazut cu 0,56%, ceea ce, portivit brokerilor, arata ca bursa se afla intr-o perioada de acumulare.

BET-FI a crescut saptamana trecuta cu 1%, pe fondul publicarii rezultatelor financiare pe primele cinci luni ale anului.

"Probabil vor mai fi scaderi la jumatatea saptamanii viitoare", Razvan Pasol, directorul general al Intercapital Invest.

Analiza efectuata de societatea de brokeraj Intercapital Invest arata ca cei mai fericiti, saptamana trecuta, au fost actionarii Kandia-Excelent (EXC), cotatia acestuia crescand cu 4,55%, urmati de cei ai Bancii Transilvania, cu un plus de 4,17%, si de actiunile Aerostar Bacau cu o apreciere saptamanala de 3,96%.

Directorul general al Intercapital Invest, Razvan Pasol, este de parere ca saptamana viitoare va continua interesul pentru actiunile bancilor, investitorii preferand sa-si plaseze banii in emitenti care au demonstrat anterior ca au o rata de crestere a profitabilitatii.

"Probabil vor mai fi si scaderi, la jumatatea saptamanii, pentru cei care nu au disponibilitati suplimentare de a participa la oferta publica a Flamingo".



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri