Libra Bank a lansat produse seciale pentru cabinete de psihologie, respectiv credite pe cel mult 25 de ani cu o perioada de gratie de pana la sase luni - si depozite, in urma unui parteneriat incheiat cu Colegiul Psihologilor din Romania.
Colegiul Psihologilor din Romania si Libra Bank au initiat un parteneriat destinat dezvoltarii profesiei de psiholog si sprijinirii unor proiecte comune pentru promovarea corpului profesional si a specialistilor din acest domeniu.

Creditele Freud pentru investitii si pentru activitate curenta sunt acordate pe o perioada de pana la 25 de ani in cazul garantarii cu ipoteca. Banca nu solicita garantii reale daca suma solicitata este mai mica de 30.000 lei si nici justificari cu privire la utilizarea banilor.

La acordarea imprumutului se iau in calcul incasarile cabinetului si nu profitul, iar clientul poate opta pentru o perioada de gratie de cel mult sase luni. In cazul rambursarii anticipate a creditului, banca nu percepe comisioane suplimentare.

Depozitele Freud sunt dedicate psihologilor si membrilor familiilor lor (sot, sotie, copii, parinti, socri), au dobanzi speciale constituite dintr-o dobanda standard si un bonus permanent, de 0,25% pe an. Banca nu percepe comisioane de deschidere a contului si a contului de depozit ori la depuneri sau pentru lichidarea depozitului, se mentioneaza in comunicat.

Cardurile Libra Salary, Libra Mix si Libra Credit sunt concepute pentru incasarea salariului, pentru economii sau pentru necesar de credit si ofera beneficii suplimentare.

Soldul creditelor pentru profesiunile liberale acordate de Libra Bank ajunsese, pe 31 decembrie 2007, la 124,8 milioane lei, reprezentantii bancii estimand, pentru anul acesta, o crestere de pana la 50% pe acest segment. Volumul creditelor acordate profesiilor liberale in 2007 a fost de 83,61 milioane lei, reprezentand 31,78% din volumul total al creditelor acordate de Libra Bank. Valoarea totala a activelor Libra Bank a atins la sfarsitul anului trecut 629,93 milioane lei, iar profitul net a insumat 3,1milioane lei.

Portofoliul de credite al Libra Bank era format, la sfarsitul anului trecut, din imprumuturi pentru reprezentantii profesiunilor liberale, in proportie de peste 30%, pentru companii, in proportie de 47% si din imprumuturi pentru populatie, restul de 23%.

Avand in vedere faptul ca orientarea spre nisa profesiunilor liberale a reprezentat, in 2007, principalul motor de crestere pentru Libra Bank, institutia a lansat, in luna decembrie a anului trecut, noi produse pe acest segment si a crescut perioada maxima de rambursare a creditelor pentru cheltuieli curente si a celor pentru investitii de la 14 la 25 de ani. Aceste credite sunt destinate cabinetelor medicale, stomatologice, veterinare, de avocatura, birourilor notariale si de executori judecatoresti, cabinetelor de contabilitate si birourilor de arhitectura, in functie de tipul garantiei.

Libra Bank are ca actionar majoritar fondul american de investitii New Century Holdings, care avea, la sfarsitul anului trecut, investitii de 300 milioane dolari in Romania si de peste 300 miliarde dolari in Europa Centrala si de Est.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri