Compania de Factoring, infiintata in toamna anului 2006, si-a majorat cifra de afaceri cu 128% in primul trimestru al acestui an, pana la 41 milioane euro, ca urmare a avansului puternic pe segmentul firmelor mici si mijlocii (IMM) cu afaceri intre 1 si 8 milioane euro, informeaza compania.
In primul trimestru din 2007, Compania de Factoring inregistrase o cifra de afaceri de 17,98 milioane euro.

Evolutia pozitiva provine din accesarea produselor de factoring de catre firmele mici si mijlocii (IMM-uri) cu cifre de afaceri cuprinse intre 1 si 8 milioane euro pe an, potrivit informatiilor furnizate de companie.

Compania de Factoring a atras 38 de clienti noi in primul trimestru din 2008, comparativ cu 21 de clienti atrasi in aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la un total de 140 de clienti, se mai arata in comunicat. Societatea si-a propus pentru acest an sa isi adauge in portofoliu 100 de clienti noi si sa-si mentina rentabilitatea capitalului propriu (ROE) la 25%, se mai spune in comunicat.

Potrivit datelor firmei, clientii noi atrasi provin din sectoare precum importul si distributia de fructe si legume, distributia de materiale de constructii (ceramica), distributia de produse alimentare si nealimentare, dar si din domeniul intretinerii si reparatiilor de aparatura de birou, tehnica de calcul si calculatoare.

"Modul in care evolueaza lucrurile in acest moment ne permite sa fim increzatori ca vom atinge obiectivul de crestere de 100% propus pentru 2008", a declarat directorul executiv al Companiei de Factoring Valentin Chirca.

Serviciile de finantare au inca o pondere semnificativa in oferta Companiei de Factoring, respectiv 94% din total servicii.

Produsul Factoring, ce cuprinde finantarea si administrarea incasarilor de la clienti, a inregistrat cea mai rapida crestere in primul trimestru al acestui an, de 200% fata de perioada similara a anului trecut, se mai spune in comunicat.

Sectoarele cu cea mai mare pondere in cifra de afaceri au fost, in primele trei luni din 2008, cele de import si distributie de bauturi alcoolice si nealcoolice, cu peste un sfert (26%), si de distributie de materiale de constructii (24%). Urmeaza distributia de produse alimentare, cu o pondere de 11%, si transporturile, cu 8%.
In ce priveste distributia geografica, afacerile derulate in Bucuresti contribuie cu 30% la cifra de afaceri inregistrata in primul trimestru din 2008, restul tarii contribuind cu 70%.


"Compania de Factoring va continua sa investeasca in sistemul informatic in 2008. Investitia va atinge aproximativ 200.000 euro in acest an si isi va face vizibile efectele in acuratetea si rapiditatea operatiunilor de factoring", a mai spus Chirca.

El a adaugat ca societatea mizeaza in special pe cresterea factoringului fara recurs datorita avantajelor date de pachetul de servicii care cuprinde: asigurarea creantelor comerciale, finantare si managementul debitorilor.

Compania de Factoring vrea afaceri de 230 milioane euro in 2008, duble fata de anul trecut

Compania de Factoring, vrea sa-si dubleze cifra de afaceri in 2008 pana la 230 milioane euro, ca urmare a cresterii numarului de clienti si a dezvoltarii pe toate segmentele de factoring, declarase Valentin Chirca, citat de NewsIn, la sfarsitul anului trecut.

In 2007, Compania de Factoring a inregistrat o cifra de afaceri de 115 milioane euro.

De asemenea, Chirca estimase ca piata romaneasca de factoring ar putea ajunge la circa 1,8 miliarde euro in acest an, ca urmare a potentialului mare de dezvoltare pe care il are piata in ansamblu, cu o rata de crestere de 40% pe an.

Piata romaneasca de factoring a cunoscut o rata de crestere de 80% in 2007 fata de anul anterior.

Pentru acest an, Compania de Factoring mizeaza pe o cota de piata cuprinsa intre 10% si 15%.

Compania de Factoring IFN SA a fost infiintata in 2006 de Intermarket Bank Viena si de Banca Transilvania, cu o cota de participare la capitalul social al companiei de 50% fiecare. Compania de Factoring este membra a Factors Chain International (FCI), una dintre cele mai mari organizatii specializate la nivel mondial.

In prezent, mai multe banci ofera servicii de factoring pe piata romaneasca, printre care se numara BRD-Groupe Société Générale (BRD SocGen), Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank (prin ING Commercial Finance), UniCredit tiriac, Raiffeisen Bank, ABN Amro Bank si MKB Romexterra.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri