Casa de Economii si Consemnatiuni si-a schimbat denumirea in CEC Bank, a adoptat o noua imagine si a lansat un serviciu de internet banking, un card, trei produse pentru accesarea fondurilor europene si vrea sa ofere in curand si un credit ipotecar pentru locuinte, a declarat Radu Gratian Ghetea (foto), presedintele bancii.
Noua sigla a bancii infiintate in 1864 este o frunza de stejar, care renaste an de an, iar scutul din sigla CEC Bank semnifica siguranta si protectie.

"Verdele inseamna viata, sinceritate si renastere", a afirmat presedintele CEC Bank.

CEC Bank si-a modernizat peste 30 din 1.404 sedii, iar pana in 2010 vrea sa isi renoveze toate unitatile. "Vrem sa aducem toata reteaua CEC Bank la standarde europene", a adaugat Ghetea.

Banca are in prezent un portofoliu de depozite de peste 2,7 miliarde euro, peste 600.000 carduri si 3 milioane de clienti.

"Acesti clienti asteapta de la noi produse si servicii de calitate, accesibile si in afara de portofoliului de produse si servicii pe care le avem", a spus presedintele bancii si a mentionat ca CEC Bank lanseaza serviciul internet banking, cu produsul numit CEConline, un card nou Mastercard embosat, prin care se pot face rezervari si de acasa si un program pentru cei care acceseaza fonduri europene. De asemenea, CEC Bank vrea sa lanseze, in curand, un credit ipotecar pentru locuinta, cu o asigurare de viata gratuita inclusa.

CEC Bank are peste 61% din unitati plasate in mediul rural, motiv pentru care banca si-a propus prin strategia lansata in luna mai a anului trecut, sa devina lider in mediul rural, in conditiile in care, in prezent, 12% din totalul creditelor acordate de banca sunt pentru agricultura.

Potrivit datelor statistice ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), peste 80% din fermierii indreptatiti sa primeasca fonduri europene s-au adresat CEC pentru a primi fondurile necesare inceperii productiei, a mai spus Ghetea.

"Ne-am propus in acest an sa crestem activitatea noastra ca sa ne putem atinge obiectivele. Chiar si pentru creditele acordate, CEC si-a propus sa aiba un ritm de crestere peste nivelul bancar. Vom recupera cu toata seriozitatea si prudenta necesara. Pe termen lung, banca doreste sa devina o banca comerciala puternica, care sa poata oferi clientilor sai toate serviciile bancare. Nu e simplu, de la o banca de economii sa devi o banca comerciala. Trebuie sa ai acel know-how, si CEC a dat dovada ca incearca", sustine Ghetea.

Presedintele CEC Bank a adaugat ca banca il are alaturi pe actionarul sau, statul roman, care a luat in ultima perioada decizii importante de majorare a capitalului bancii, de aprobare a unei strategii care sa dea o directie de actiune si de a lasa la dispozitia bancii intregul profit, ca sa se poata dezvolta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri