Fondul European pentru Sud-Estul Europei (EFSE) vrea sa isi extinda portofoliul de plasamente din Romania cu circa 50% pana la 100 milioane euro in urmatorii trei ani, au declarat oficiali ai EFSE.
Investitiile EFSE din Romania se ridicau la sfarsitul primului trimestru din acest an la 67,2 milioane euro, iar banii au fost folositi pentru refinantarea imprumuturilor pentru aproximativ 11.000 de clienti.

Operatiunile Fondului in Romania inseamna un "portofoliu in sold de peste 67 milioane euro, plasati in institutiile financiare locale, si au ajutat peste 7.000 de antreprenori locali sa acceseze fonduri pentru a cladi noi afaceri sau pentru a le extinde pe cele actuale, ca si persoane fizice doritoare sa isi reconstruiasca sau modernizeze locuintele", a declarat, la o conferinta de presa organizata cu ocazia reuniunii anuale a fondului, presedintele comitetului director al EFSE, Klaus Glaubitt.

Fondul de investitii si-a deschis un birou regional in Romania in februarie 2007, acordand finantare in lei, dar a inceput operatiunile pe piata romaneasca inca din 2006.

EFSE lucreaza cu sase institutii partenere de pe piata romaneasca in domeniul finantarii firmelor mici sau foarte mici sau al refacerii de locuinte. Cele sase institutii partenere ale EFSE din Romania sunt Banca Transilvania, Pro Credit Bank, Banca Comerciala Carpatica, Capa Finance IFN SA, Opportunity Microcredit si BT Leasing.

Fondul European pentru Sud-Estul Europei a fost infiintat in 15 decembrie 2005 ca un fond de investitii cu sediul la Luxemburg si desfasoara operatiuni in Romania, Moldova, Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Macedonia si Serbia.

Romania se situeaza pe locul al treilea dupa volumul finantarilor intre tarile in care EFSE a facut plasamente pana in prezent, dupa Bosnia si Hertegovina si Serbia.

Portofoliul de investitii al EFSE din Bosnia si Hertegovina se cifreaza la 131,1 milioane euro, iar cel din Serbia totalizeaza 68,6 milioane euro, potrivit raportului din martie al fondului.

EFSE a devenit cel mai mare fond de microfinantare din lume, cu un portofoliu de credite de 414 milioane euro la data de 31 martie 2008, potrivit reprezentantilor sai.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri