Institutia financiara nebancara TBI Credit si-a dublat valoarea contractelor incheiate in primele patru luni ale acestui an fata de cea din perioada similara din 2007, pana la 41 milioane euro, ca efect al avansului puternic pe segmentul creditelor de consum, a anuntat compania.
In primele patru luni din 2007, valoarea contractelor incheiate de TBI Credit IFN a fost de aproximativ 20 milioane euro. In 2007, compania a incheiat contracte de peste 100 milioane euro, dublu fata de anul anterior.

"Estimam ca vom incheia anul cu peste 135.000 contracte noi - cu o valoare totala de peste 180 milioane euro", a declarat directorul general al TBI Credit, Traian Baicu.

El a mentionat ca in primele trei luni din acest an au fost incheiate 30.000 contracte noi, bunurile de consum avand o pondere de 43% din cifra de afaceri, urmate de creditele de nevoi personale cu 36% si cardurile de credit cu 21%.

"Anul acesta ne vom concentra in special pe consolidarea prezentei in teritoriu si pe dezvoltarea fortei de vanzari directe care sa creasca business-ul mai ales pe creditele de nevoi personale. In prezent avem peste 500 de vanzatori directi. Intentionam ca pana la finalul lui 2008 sa fim prezenti in toate orasele cu peste 15.000 de locuitori si sa avem o retea de peste 3.000 de vanzatori", a adaugat Baicu.

TBI Credit si eCreditor au dezvoltat un sistem de creditare online, cu livrare direct in contul solicitantului

TBI Credit si eCreditor au mai anuntat, miercuri, ca au dezvoltat primul sistem din Romania care permite creditarea populatiei 100% online. Prin urmare, orice persoana fizica poate solicita un credit prin accesarea sistemului eCreditor.ro, se arata in comunicatul companiei.

"Principalul avantaj al acestei modalitati de creditare este, evident, timpul mult mai rapid de raspuns. Nu este necesara deplasarea la sediul nostru, raspunsul se da in maximum trei ore, banii sunt virati direct in contul personal al solicitantului. Pentru rambursarea anticipata a creditului nu se percepe nici un comision si, in plus, se beneficiaza de o reducere proportionala a dobanzii", a mai spus Baicu.

El a adaugat ca, in primul trimestru al acestui an volumul creditelor acordate a crescut cu 400% fata de aceeasi perioada a anului trecut. "Avand in vedere faptul ca anul acesta am imbunatatit platforma si luna aceasta lansam produse de finantare foarte atractive, special create pentru mediul online, estimam o crestere lunara de 30% a volumului de credite acordate", a precizat director general eCreditor.ro, Cosmin Corcoveanu.

TBI Credit IFN este detinuta de TBI Leasing, companie specializata in leasing financiar si controlata de unul din principalii operatori de pe piata din europa Centrala si de Est, grupul olandez TBIH Financial Service. TBI Credit IFN, infiintata in 2003, este specializata in acordarea de credite si carduri de credite destinate sectorului de retail. Compania de credite de consum a functionat inca din 2002, ca divizie de rate in cadrul TBI Leasing SA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri