ING Asigurari de Viata a lansat trei programe noi de investitii cu expunere mai mare pe actiuni, care permit si investitiile pe piete financiare din Polonia, Ungaria si Cehia.
"Noile programe de investitii aduc un grad mare de noutate si de diversificare a portofoliului, oferind posibilitatea de investi, pe langa pietele financiare din Romania, si in alte tari noi membre ale Uniunii Europene. Aceste programe au profile de risc si potential de castig diferite, raspunzand si clientilor care au un apetit mai mare pentru risc", a spus Bram Boon, directorul general al ING Asigurari de Viata.

Ca element de noutate, programele de investitii in lei vor da posibilitatea investirii si pe piete internationale, avand titluri de participare in doua fonduri din Luxemburg, International Romanian Bond Fund (IRBF), prin care se investeste 100% in instrumente cu venit fix in lei (titluri de stat, obligatiuni, depozite bancare si alte instrumente ale pietei monetare) si International Romanian Equity Fund (IREF), care investeste in principal in actiuni emise de companii din Romania. Pe langa expunerea pe piata de capital romaneasca care va fi de cel putin 50% din fond, fondul IREF va investi si regional (Polonia, Ungaria si Cehia) pentru a beneficia de cresterile tarilor emergente.

Cele trei programe noi de investitii – Mixt50, Mixt75 si Equity - permit o expunere mai mare pe actiuni, adresandu-se clientilor care au un apetit crescut pentru investitiile cu un grad mai mare de risc.

In cazul programelor Mixt, cifrele reprezinta alocarea pe actiuni. Mixt50 are 50%, iar Mixt75 are 75% in titluri de participare International Romanian Equity Fund. Diferenta pana la 100% este investita in instrumente cu venit fix si titluri de participare International Romanian Bond Fund.

In cazul programului Equity, investitia se face 100% in titluri de participare International Romanian Equity Fund, adresandu-se unei categorii de investitori cu apetit mai mare pentru risc.

Taxa anuala de administrare variaza intre 1,85% - 2,50% in functie de programul ales, se mai arata in comunicat.

In acelasi timp, compania a schimbat si strategia de investitii a programelor de investitii existente oferite in lei. Programul Bonuri de Tezaur va fi redenumit Bond si va investi 100% in instrumente cu venit fix si titluri de participare IRBF, iar Programul Mixt va fi redenumit Mixt25 si va investi 75% in instrumente cu venit fix si titluri de participare IRBF si 25% in titluri de participare IREF.

Astfel, potentialii clienti pot avea acces la un portofoliu diversificat de actiuni, pe mai multe piete internationale.
In plus, taxele de administrare pentru programele de investitii existente vor fi reduse de la 1,75% pe an la 1,20% pe an pentru Bond si 1,50% pe an pentru Mixt25.

Prin investirea in titlurile de participare ale celor doua fonduri din Luxemburg, programele de investitii Unit Linked vor fi administrate conform reglementarilor UE-UCITS 3 privind fondurile deschise de investitii, care urmaresc in principal diversificarea riscului investitiei.

"Anticipam o crestere cu 25% a vanzarilor pentru produsele unit-linked", a adaugat Bram Boon.

Lansarea noilor programe de investitii va fi marcata de o campanie in perioada 20 mai - 7 iulie 2008. Compania le va oferi castigatorilor alesi prin tragere la sorti trei excursii pentru cate doua persoane la circuitul de Formula 1 de la Hungaroring, precum si genti de calatorie Formula 1. Pentru a participa, clientii trebuie sa incheie un contract de asigurare cu componenta investitionala sau sa plateasca o prima suplimentara mai mare de 1.000 lei.

Administrarea activelor va fi realizata de ING Investment Management, reprezentata in Romania prin ING Asset Management BV The Netherlands – Sucursala Bucuresti, in baza unui contract de administrare a activelor semnat cu ING Asigurari de Viata.

ING Investment Management activeaza in 15 tari din Europa. Valoarea activelor administrate in Europa se ridica la 150 miliarde euro din cele 370 miliarde euro pe care ING Investment Management le are in administrare la nivel global.
In Romania, valoarea activelor administrate este de peste 400 milioane euro.

ING Asigurari de Viata detine 68% din piata din Romania a produselor unit-linked, potrivit statisticilor companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri