Ionut Patrahau, directorul general adjunct al Bancii Transilvania, va deveni consultant al bancii in proiecte de dezvoltare incepand cu 1 octombrie si va coordona infiintarea subsidiarei bancii din Republica Moldova, care ar trebui sa fie operationala in 2009, a declarat acesta, citat de NewsIn.
"In patru-cinci luni, vom depune documentatia pentru obtinerea licentei bancare (in Republica Moldova n.r.), dupa care urmeaza aproximativ un an in care vom angaja si pregati personalul si vom amenaja sedii", a precizat Patrahau.

El a adaugat ca intrarea bancii pe piata din Republica Moldova se va face in parteneriat cu institutii financiare internationale - BERD, IFC (divizia de investitii a Bancii Mondiale), DEG (parte a grupului bancar german KfW) si FMO (Olanda).

"In Republica Moldova, ne orientam pe acelasi segment de clientela, din clasa de mijloc si intreprinzatori locali. Este foarte important pentru noi ca o banca locala sa mearga de la zero intr-o tara vecina", a mai spus Patrahau, pentru NewsIn.

Pe piata moldoveneasca activeaza in prezent Banca Comerciala Romana (BCR), care a deschis o sucursala la Chisinau, iar subsidiara din Moldova a Societe Generale are in conducere sefi din BRD.

Pentru Banca Transilvania, este al doilea pas in afara tarii, dupa ce a deschis o sucursala in Cipru in octombrie 2007.

Patrahau isi va mentine functia de membru in consiliul de administratie al Bancii Transilvania, BT Leasing si SIF Banat - Crisana. El mai este si presedinte al consiliului de administratie al BT Securities si in al Companiei de Factoring.

Atributiile pe care le-a avut Patrahau - coordonarea directa a sectorului corporate & IMM al bancii, divizia de dezvoltare vanzari si suport agentii, precum si a diviziei pentru medici - vor fi preluate de managerii respectivelor linii de afaceri ale bancii.

"Cunoscandu-l si lucrand cu Ionut Patrahau de atata timp, sunt convins ca vom avea si in perioada urmatoare o colaborare de succes, cu atat mai mult cu cat va fi implicat in proiecte foarte importante pentru dezvoltarea bancii", a declarat directorul general al Bancii Transilvania, Robert C. Rekkers.

Ionut Patrahau (37 de ani) lucreaza la Banca Transilvania din 2002, ca vicepresedinte, ulterior devenind director general adjunct. Printre principalele realizari pe liniile de afaceri pe care le-a coordonat se numara cresterea numarului de clienti corporate & IMM, la peste 100.000.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri