Raiffeisen Bank acorda firmelor mici si mijlocii credite de la banca germana KfW, dintr-un program european, pe o perioada de pana la sapte ani, la o dobanda egala cu dobanda interbacara ROBOR la o luna pana in ianuarie 2009, pentru imprumuturile aprobate pana la 13 iulie.
Astazi, nivelul mediu al dobanzilor la depozitele in lei plasate la o luna - ROBOR - din piata monetara interbancara romaneasca este de 11,32% pe an, potrivit datelor comunicate de banca centrala.

Dupa aceasta perioada, dobanda revine la nivelul standard pentru restul maturitatii creditului. Oferta include creditele pentru investitii, creditele pentru capital circulant (inclusiv pentru finantare TVA) si creditele pentru nevoi nenominalizate.

Creditele pentru IMM din surse KfW beneficiaza de costuri reduse, Raiffeisen Bank Romania promovand un nivel de comisionare si dobanda mai mic decat cel al creditelor din surse proprii.

Companiile care vor astfel de credite trebuie sa aiba o cifra de afaceri de pana la 5 milioane euro sau echivalentul, sa fie inregistrate in localitati cu mai putin de 50.000 de locuitori, sa aiba cel putin un punct de lucru intr-o astfel de localitate si sa vrea sa faca o investitie in acel loc.

Creditele sunt acordate de Raiffeisen Bank din surse KfW (Kredinstalt fur Wiederaufbau), in cadrul Programului pentru fermieri si localitati rurale din Romania, dezvoltat cu sprijinul Uniunii Europene, in cadrul Facilitatii de Finantare a firmelor mici si mijlocii.

Raiffeisen Bank Romania ocupa a treia pozitie in sistemul bancar romanesc, dupa activele totale, si are o retea de peste 450 de unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri