ING conduce, in aprilie, in clasamentul administratorilor de fonduri de pensii private obligatorii cu cei mai bine platiti angajati, cu o contributie medie pe client de 9,82 euro, fiind urmat de fondurile gestionate de AIG si Bancpost, arata datele publicate de CSSPP.
Astfel, contributia medie pe client la fondul administrat de AIG este de 9,70 euro, in timp ce fondul gestionat de Bancpost a incasat o contributie medie de 9,25 euro pe client.

BRD Fond de Pensii se situeaza pe locul al patrulea in clasamentul fondurilor cu cei mai bine platiti aderenti, cu o contributie medie de 8,78 euro pe client, si este urmat de BCR, cu o contributie medie de 8,70 euro.

Urmatoarele locuri sunt ocupate, in ordine, de fondurile administrate de Aviva (8,31 euro/client) OTP (7,99 euro), BT- Aegon (7,81 euro), Allianz-Tiriac (7,74 euro), KD (7,69 euro), Generali (7,45 euro), Interamerican si Omniasig (6,79 euro) si Prima Pensie, cu 6,48 euro/client.

Contributia medie pe client a fost 8,59 euro dupa a doua etapa de virare a contributiilor aferenta lunii aprilie, cu peste 1 euro mai mult fata de luna anterioara, cand jucatorii de pe pilonul II au incasat, in medie, 7,55 euro pe aderent.

Contributiile incasate de fonduri de la clienti sunt direct proportionale cu castigurile acestora, fiind in prezent de 2% din salariul brut al fiecarui aderent. Ponderea va creste anual cu cate o jumatate de punct procentual, pana la 6% din venitul lunar brut, intr-un interval de opt ani.

Dupa a doua etapa de virare a contributiilor, ING Fond de Pensii are 249.868 de conturi goale si incaseaza 40,6 milioane lei (11 milioane euro), Allianz are 223.000 de conturi goale si primeste 23,9 milioane lei (6,5 milioane euro), iar Generali are 93.349 de conturi goale si incaseaza 8,1 milioane lei (2,2 milioane euro).

Prima Pensie si KD au cea mai mare pondere a conturilor goale in portofoliu

Unul din trei clienti (33,57%) ai fondului de pensii obligatorii Prima Pensie nu a generat incasari dupa cea de-a doua luna de virare a contributiilor, fondurile KD si BT Aegon urmand in clasamentul ponderii in portofoliu a asa numitelor "conturi goale".

Astfel, fondul administrat de Prima Pensie are 5.865 clienti din totalul de 17.470 de la care nu a incasat contributii aferente lunii aprilie, iar fondul administrat de KD are 2.288 de clienti in aceeasi situatie, care au o pondere de 30,19% in portofoliul de aderenti.

BT Aegon urmeaza in clasamentul dupa ponderea clientilor fara contributii, cu 35.261 de conturi goale, reprezentand 26,79% din totalul clientilor.

Fondul administrat de Aviva se afla pe locul al patrulea, cu peste un sfert din clienti (25,74%, in numar de 78.901) de la care nu a incasat contributii, si este urmat de Interamerican, cu 67.560 conturi goale si o pondere de 25,54% in numarul total de clienti pe care ii gestioneaza.

Omniasig are 15.613 conturi goale, cu o pondere in numarul total de aderenti la fond de 24,53%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri