OTP Asset Management si OTP Bank Romania au lansat pachetul de economii OTP Premium Duo, prin care pana la 50% din banii plasati de populatie merg intr-un depozit la termen, iar restul intr-un fond de investitii inchis, cu o dobanda garantata de 12% in primul an, conform NewsIn.
Pentru depozitul la termen, constituit pe trei luni, clientul primeste o dobanda de 14% pe an, dupa care reinnoirea se face in conditiile standard ale bancii, dobanzile practicate de OTP fiind cele obisnuite pentru astfel de depozite.

Prin cea de-a doua componenta, fondul de investitii inchis OTP GarantisRO, investitorii pot plasa in fondul de investitii cel putin 1.000 lei, suma care reprezinta si valoarea unei unitati de fond, pe o perioada fixa de trei ani. In primul an, clientii beneficiaza de o dobanda garantata de 12%, pentru ca in al doilea si in al treilea an de contract sa primeasca o dobanda variabila de pana la 15% in functie de evolutia investitiei.

Fiind vorba de un fond cu capital garantat, investitorii urmeaza sa isi primeasca suma investita dupa cei trei ani, cand vor primi si cota fixa de 12% aferenta primului an de investitii.

Fondul va investi 100% din bani in depozite bancare, dar, separat, va incheia un contract derivativ de tip swap, prin care va investi intr-un cos de 20 de actiuni listate atat la Bursa de Valori de la Bucuresti (BVB), cat si la alte burse europene.

Titlurile incluse in cosul de actiuni sunt ale OTP Bank, Erste Bank, Banca Transilvania, PKO BP, BRD Groupe Societe Generale, Volkswagen, Renault, Carrefour, Unilever, Siemens, Nokia, Allianz SE-Reg, Mol, SNP Petrom, Zentiva NV, Richter Gedeon, SIF Oltenia, Magyar Telecom, Telecomunikacja Polska si CEZ.

Cele 20 de companii activeaza in 11 sectoare de activitate, titlurile lor sunt tranzactionate la noua burse de valori, iar capitalizarea insumata este de 445 miliarde euro.

Subscrierile pentru pachetul Premium Duo se fac intre 23 iunie si 1 august, perioada in care unitatile de fond OTP GarantisRO sunt disponibile la o valoare mai mica decat valoarea nominala. Clientii beneficiaza, astfel, de un pret redus, echivalent cu o rata a dobanzii de 10% pe an, calculata in functie de momentul subscrierii. Astfel, cu cat subscrierea se face mai devreme, cu atat pretul este mai bun.
"Banca de investitii cu care fondul va incheia contractul derivativ va fi fie Societe Generale, fie UniCredit", a spus directorul adjunct de investitii al OTP Asset Management Romania, Dan Popovici.

Comisionul de administrare perceput pentru acest produs este de 1,1% pe an.

Pachetul Premium Duo este disponibil numai pentru populatie, in timp ce fondul de investitii este accesibil atat populatiei, cat si companiilor si investitorilor institutionali.

Romania este a doua piata pe care OTP Bank Romania si OTP Asset Management lanseaza acest produs, dupa piata maghiara. In Ungaria, 22% din activele administrate de OTP Asset Managament au fost atrase din acest produs. De asemenea, pe piata ungureasca, OTP administreaza active de 12 miliarde euro, dintre care 9 miliarde euro, sunt active atrase de la populatie.

Reprezentantii OTP considera ca piata romaneasca are un potential ridicat de crestere pe acest segment, avand in vedere ca in Ungaria activele administrate au ajuns la 700-800 euro pe locuitor, in timp ce in Romania sunt de numai 25 euro/locuitor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri