Piata romaneasca a asigurarilor generale ar putea spori cu circa 18% pe an pana in 2012, cu un avans mai rapid pe segmentul asigurarilor de viata, in timp ce primele subscrise pe cap de locuitor s-ar putea tripla, ca efect al cresterii economice, arata un studiu efectuat de Research and Markets, citat de NewsIn.
Avansul estimat pe segmentul de asigurari generale in intervalul 2008-2012 se datoreaza mai ales cresterii produsului intern brut (PIB) al Romaniei, care ar trebui sa ajunga la 226 miliarde dolari (144 miliarde euro) in 2012, potrivit studiului.

Astfel, rata de penetrare a asigurarilor de viata in produsul intern brut ar putea ajunge la 2,60% la orizontul lui 2012, de la 1,68%, cat era la sfarsitul anului trecut.

Studiul remarca talia foarte redusa a pietei romanesti a asigurarilor, care o face putin atractiva pentru jucatorii straini, si fragmentarea puternica.

"Similara cu cea din Ungaria, piata romaneasca de asigurari generale este extrem de aglomerata, insa mult mai fragmentata. Atat numarul de companii locale, cat si faptul ca niciuna nu are cu adevarat o pozitie dominanta reprezinta caracteristici distinctive ale pietei romanesti de asigurari, in comparatie cu cele din Bulgaria si Polonia", se mentioneaza in studiu.

Potrivit aceluiasi studiu, primele brute subscrise pe cap de locuitor pe clasa de asigurari de viata va creste de aproape trei ori, urmand sa ajunga la 70 dolari (44 euro) in 2012, de la 26,63 dolari (16,71 euro) la sfarsitul anului trecut.

Cresterea ratei de penetrare a asigurarilor in Romania ar urma, potrivit studiului, sa vina in special din avansul de pe segmentul de asigurari de viata.

Volumul primelor brute subscrise pe toata piata asigurarilor a fost anul trecut de circa 2,15 miliarde euro in crestere, in termeni nominali, cu 25,2% fata de 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri