BCR Banca pentru Locuinte intentioneaza sa aiba pana la sfarsitul acestui an jumatate din contractele noi de pe piata de profil, respectiv 50.000 de contracte, dupa ce banca si-a demarat activitatea in aceasta saptamana, a declarat presedintele bancii, Petre Tulin
De asemenea, banca estimeaza ca va ajunge dupa cele aproximativ sase luni de activitate, pana la sfarsitul anului, la o suma totala contractata de 300 milioane euro.

Dupa primele doua zile de activitate, banca are aproximativ 500 de contracte semnate.

BCR Banca pentru Locuinte are 64 de tipuri de contracte de economisire-creditare in portofoliul de produse aprobat de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

In sistemul de economisire creditare, clientii incheie un contracte pentru o suma stabilita de comun acord cu banca. O parte din suma respectiva se constituie din banii economisiti pe o anumita perioada, la care se aduga dobanda si o prima anuala de la stat de 15% din valoarea economiilor (cel mult 150 euro) adaugate in cont, in fiecare an.

Cealalta parte a sumei contractate o reprezinta creditul cu dobanda redusa si fixa pe toata durata creditarii, acordat de banca dupa perioada de economisire.

Dobanda anuala pentru creditul acordat in acest sitem este intre 5 si 6%. Potrivit reprezentantilor bancii, randamentul total pentru depozitul in acest sistem depaseste 11% pe an.

"Prima de stat si celelalte facilitati ofera un randament efectiv al economisirii de pana la 11,2% pe an, mai bun chiar decat dobanzile la depozitele clasice", a adaugat Tulin, citat de NewsIn.

Perioada minima de economisire este de 18 luni, iar durata maxima de rambursare a creditului este de 88 de luni.

De asemenea, nici prima de stat si nici dobanda nu se impoziteaza. Clientul are de asemenea posibilitatea deducerii fiscale in limita a 300 de lei, la calcului impozitului pe venitul global.
1.In cazul in care se doreste ramburasrea anticipata a creditului, banca nu percepe comision pentru aceasta optiune.

Produsele BCR Banca pentru Locuinte pot fi accesate in oricare dintre unitatile Bancii Comerciale Romane (BCR).

Potrivit lui Tulin, nu va fi insa vorba de un "canibalism", in sensul in care noile produse ar reprezenta o concurenta pentru cele vechi, deoarece sistemul de economisire-creditare este unul specific si diferit de celelalte, precum creditul ipotecar.

BCR Banca pentru Locuinte s-a infiintat in iulie 2008 cu un capital social de 45 milioane lei, ca subsidiara a grupului BCR, care detine 80% din actiuni, restul de 20% din capital fiind detinut de Bausparkasse der Österreichischen Sparkassen Aktiengesellschaft.

Presedintele consiliului de supraveghere este Martin Skopek, vicepresedintele diviziei de retail a BCR. Conducerea executiva a bancii este formata din presedintele Petre Tulin si vicepresedintii Carmen Schuster si Erwin Bernhard.

Bancile pentru locuinte din Romania se bat pe o piata potentiala de 2,2 milioane clienti

Sistemul de economisire-creditare din Romania, specific bancilor pentru locuinte, reprezinta o piata potentiala de 2,2 milioane de clienti, care reprezinta 70% din persoanele care se declara interesate, arata un studiu realizat de BCR Banca pentru Locuinte si publicat joi, cu ocazia lansarii.

Astfel, studiul BCR Banca pentru Locuinte arata ca acest segment are un potential ridicat, in conditiile in care 3,2 milioane de persoane se declara direct interesate de acest tip de produs.

Potrivit reprezentantilor bancii, potentialul financiar al pietei se ridica la 1,5 miliarde euro pe an, din care BCR vrea sa atraga 800.000 de clienti in urmatorii ani, cu un potential financiar ajustat de 547,2 milioane euro pe an.

Peste doua treimi (70%) dintre romani vor sa-si imbunatateasca sau sa-si repare locuintele, potrivit aceluiasi studiu. Astfel, in urmatorii doi ani, 60% dintre cei chestionati - 1,1 milioane de persoane - vor sa faca reparatii majore in locuinta, iar 40% (circa 800.000 de persoane) se gandesc sa realizeze acest lucru in urmatorii cinci ani.

Pe de alta parte, doua milioane de romani vor sa-si modernizeze locuinta in urmatorii doi ani si 1,5 milioane persoane in urmatorii cinci ani.

Circa 600.000 de persoane se declara interesate de cumpararea unei locuinte in urmatorii doi ani, in timp ce tot atatia romani au aceasta intentie pe un termen mai lung, de pana la cinci ani.
Studiul mai arata ca piata romaneasca de profil este inca la inceput, cu aproximativ 150.000 de contracte semnate.

Pe piata romaneasca de profil activeaza in prezent trei banci: BCR Banca pentru Locuinte (din aceasta luna), Raiffeisen Banca pentru Locuinte (din mai 2004) si HVB Banca pentru Locuinte (din iulie 2005).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri