Leul a pierdut peste trei bani, pana la 3,5829 lei/euro, potrivit cursului de referinta afisat de BNR, care arata o ieftinire a leului cu 0,9% fata de nivelul de joi, pe seama volumului mare de ordine de cumparare de valuta, sustin dealerii.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) afisase, joi, un curs de referinta de 3,5507 lei/euro.

"E posibil ca leul sa se fi depreciat pe seama ordinelor de marcare a profitului, dar la nivelul de 3,55 lei/euro au aparut destul de multe ordine de cumparare de valuta, asa ca e posibil sa fi fost vorba chiar de deschideri noi de pozitii, mai ales ca a sarit de 3,60 lei/euro cursul. Leul s-a depreciat chiar mai rau decat celelalte valute din regiune", a spus dealerul sef al Bancii Transilvania, Ioan Birle, citat de NewsIn.

Leul s-a depreciat aproape constant toata sedinta valutara, de la 3,5667 lei/euro, cat era cotatia vineri dimineata, la 3,6070 lei/euro, in jurul orei 14:20. La 14:30, bancile cumparau un euro cu 3,6030 lei si il vindeau cu 3,6070 lei.

Cursul de referinta afisat, vineri, de BNR arata o depreciere a leului cu aproape un ban (0,27%) in fata dolarului, pana la 2,2676 lei/dolar, de la 2,2615 lei/dolar, cat era joi.

Pe pietele internationale, moneda americana s-a depreciat de la 1,5765 la 1,5824 dolari/euro, iar la 14:30 ora Romaniei, euro era cotat la 1,5799 dolari.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de vineri, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,56% pe an, usor mai ridicat decat cel de 9,52% pe an din sedinta anterioara, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a crescut la 10,06% pe an, de la 10,02% pe an, cat era joi.

Dobanzile la depozitele in lei pentru o zi de tip overnight continua sa incadreze dobanda cheie, de 10% pe an, pe seama echilibrarii nevoii de lichiditate din piata monetara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri