Societatea franceza Groupama a fost selectionata, alaturi de Ergo Insurance Group, pentru negocierile finale in vederea vanzarii diviziei de asigurari a grupului financiar elen ATEbank, care este prezenta si pe piata romaneasca, a anuntat banca elena, citata de NewsIn.
Vanzarea detinerii ATEbank implica si stabilirea unei aliante strategice cu firma care va prelua ATE Insurance, a mentionat banca elena.

Cele doua companii care au fost selectate in etapa finala pot face o evaluare (due diligence) a ATE Insurance inainte de a face oferta finala.

In prima faza, alte doua companii au fost interesate de preluarea ATE Insurance: Mapfre si Aspis Pronoia/Commercial Value Group.

ATE Insurance are in Romania o subsidiara care vinde polite de asigurari generale, care genereaza insa afaceri reduse. In toamna anului trecut, supraveghetorul pietei asigurarilor din Romania ii retrasese companiei autorizatia pentru activitatea de asigurari de viata, dupa ce ATE Insurance nu vanduse nicio astfel de polita in precedentele 12 luni.

Pe piata bancara romaneasca, ATEbank are afaceri prin subsidiara ATEbank Romania (fosta Mindbank).

Groupama, care a inceput un amplu proces de extindere pe pietele emergente, a cumparat pe piata romaneasca trei companii de asigurari - Asiban, BT Asigurari si divizia locala a OTP Garancia.

In urma acestor achizitii, Groupama a ajuns la o cota de piata de peste 12%, care plaseaza compania pe locul al treilea pe piata romaneasca, dupa Vienna Insurance Group si Allianz-Tiriac.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri