Firmele de rating si urmarire a debitorilor Coface Intercredit, Creditreform, CreditPlus Consulting & Collection, KSI Kasolvenzia Elders si Delos Creditinfo au decis sa formeze o asociatie de lobby care sa lanseze pe piata un birou de credite comerciale care sa supravegheze persoanele juridice, a declarat Cristian Ionescu, managing director al Coface Intercredit.


"Noua Asociatie de Management al Creantelor Comerciale se afla in faza de autorizare. Ne propuneam infiintarea unui birou de credit care sa functioneze in comun, pe principii comerciale, si care sa preia incidentele de plata comerciale (ale companiilor). Accesul la reteaua de informatii a Centralei Riscurilor Bancare, care monitorizeaza in prezent toate creditele, se va face in conditii de reciprocitate, noi urmand sa urmarim comportamentul de plata al companiilor", spune Ionescu. "Vrem sa atragem alaturi de noi companii de avocatura, precum si alte firme mari care au departamente interne de colectare ale debitelor restante." Ionescu a mai spus ca noua asociatie va face si lobby in vederea recunoasterii in nomenclatorul oficial al codurilor CAEN a meseriei de "colector" de taxe.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri