Afacerile de pe piata romaneasca ale grupului financiar cipriot Bank of Cyprus au generat, in prima jumatate a acestui an, un profit dupa impozitare de 1,3 milioane euro, pe fondul cresterii portofoliului de credite cu 18%, a anuntat grupul bancar.
Bank of Cyprus a intrat pe piata din Romania in martie 2007 pe sectorul institutiilor de leasing, iar in iulie 2007 a inceput operatiunile bancare, printr-o afacere cu statut de sucursala a unei banci din alt stat al UE, vizand in primul rand sectorul de corporate banking.

Portofoliul de credite de pe piata romaneasca al Bank of Cyprus a ajuns la finalul lunii iunie la 411 milioane euro, in crestere cu 18% fata de sfarsitul primului trimestru, cand valoarea imprumuturilor era de 349 milioane euro.

Afacerea din Romania este cea mai mare din Europa de Est pentru Bank of Cyprus, care mai este prezenta pe pietele din Rusia si Ucraina, unde a acordat credite de 144 milioane euro, respectiv 109 milioane euro pana in iunie.

Bank of Cyprus considera, ca avantaje competitive pe piata romaneasca, existenta unei baze de clienti greci si ciprioti, a unor sinergii operationale cu afacerile din Grecia si Cipru si faptul ca are experienta dezvoltarii de la zero a unei afaceri de succes pe piata greceasca.

Planurile pentru 2010 au fost reconfirmate, grupul urmand sa aiba 40 de unitati in Romania, din care 22 in Bucuresti, si un portofoliu de credite de 1,5 miliarde euro.

De asemenea, Bank of Cyprus si-a mentinut, in raportul semestrial, tinta de a deschide pe piata romaneasca sapte noi unitati in acest an, 15 in 2009 si inca 15 in 2010. In 2010, aproape jumatate (46%) din portofoliul de credite ar trebui sa fie pe segmentul corporate, 28% IMM-urilor si restul de 26% - pe segmentul de retail.

Ca obiective prioritare pe segmentul corporate, grupul cipriot si-a propus pentru acest an sa intre mai puternic pe finantarea de proiecte in Romania si pe credite sindicalizate si sa colaboreze cu firme de contabilitate, avocatura sau de consultanta in finantarile UE.

Tot pentru acest an, Bank of Cyprus vrea sa detina o infrastructura completa de retail pe piata bancara romaneasca, care presupune tintirea clientelei profesionale si oferirea de produse de creditare competitive in primul an. Banca vrea sa intre pe piata romaneasca a cardurilor si sa ofere servicii de internet banking in acest an.

La nivel de grup, Bank of Cyprus a afisat pentru primul semestru din 2008 un profit dupa impozitare de 244 milioane euro, in crestere cu 6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul avansului portofoliului de credite cu 28%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri