Bancile au, incepand de zilele trecute, o noua obligatie in raport cu Fiscul, cea de a raporta bilunar acestuia lista tuturor conturilor noi inchise sau deschise, titularii acestora, precum si forma juridica
Masura, prevazuta in modificarile aduse Codului de Procedura Fiscala, vin sa ingreuneze operatiunile de mutare a conturilor intre banci pe care le faceau agentii economici pentru a scapa de executarea conturilor lor bancare. Un alt truc facut de cei care aveau datorii la stat, adica lichidarea firmei datoare si infiintarea uneia noi, nu va mai fi posibil.

Potrivit uneia din modificari, persoanele juridice care direct sau indirect se afla in relatii de control cu datornicii insolvabili vor raspunde solidar cu acesta. Raspunderea va fi atrasa daca acestia desfasoara aceleasi activitati cu debitorul statului, utilizeaza active ale acestuia, face afaceri cu clienti sau furnizori ai acestuia. Pentru a evita vanzarea activelor proprite de Fisc imediat dupa primirea instiintarii, noile norme prevad infiintarea acesteia o data cu primirea instiintarii, cu obligatia ce revine popritului de a inregistra ziua si ora adresei.

"Normele vor permite statului, care are titlu executoriu, sa execute mai usor debitorii sai. Popririle, principala metoda de recuperare utilizata de Ministerul Finantelor, se vor defasura mai usor", spune avocatul Arin Stanescu, presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Lichidare din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri