Asiguratorul BT Asigurari, vandut anul trecut de Banca Transilvania grupului francez Groupama, a incheiat anul trecut cu pierderi de 107,45 milioane lei (32,2 milioane euro), de aproape 15 ori mai mari decat in 2006, potrivit raportului publicat de asigurator, citat de NewsIn.
In 2006, compania inregistrase pierderi de 7,3 milioane lei.

BT Asigurari a inregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 273,7 milioane lei in 2007, in crestere cu 30% fata de 2006 cand inregistrase prime de 211 milioane lei.

Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu, declarase la sfarsitul lui mai ca asiguratorii din Romania au inregistrat o pierdere neta de 253 milioane lei (circa 75,8 milioane euro) in 2007, care a fost al doilea an consecutiv cu un rezultat financiar negativ.

Astfel, pierderea afisata de BT Asigurari anul trecut reprezinta 42,5% din pierderea neta inregistrata in 2007 de asiguratorii din Romania.

Banca Transilvania a finalizat in octombrie 2007 negocierile cu Groupama pentru vanzarea a 90% din actiunile BT Asigurari.

BT Asigurari, alaturi de Asiban si OTP Garancia - detinute de asemenea de Groupama - ar putea incepe procesul de fuziune din aceasta toamna, in conditiile in care grupul francez nu agreeaza politica multibrand.

Dupa preluarea BT Asigurari, Asiban si a subsidiarei din Romania a OTP Garancia, Groupama a ajuns la o cota de piata de peste 12%, care ar plasa compania pe locul al treilea pe piata romaneasca, dupa Vienna Insurance Group si Allianz-Tiriac.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri