VB Leasing Romania (VB Leasing Ro) a inregistrat o valoare a bunurilor finantate de aproximativ 90 milioane euro si a finalizat aproape 5.000 de contracte noi in prima jumatate a acestui an, a spus pentru NewsIn directorul general al companiei, Peter Demmer.
"In contextul evolutiei pietei financiare si a ratelor dobanzilor, care au urcat in 2008 fata de anul trecut, rezultatele din prima jumatate a acestui an au fost asemanatoare cu cele din aceeasi perioada a anului trecut", a mentionat Demmer.

El a adaugat ca, in primul semestru din acest an, VB Leasing a finalizat aproape 5.000 de contracte noi, iar pana la finalul anului estimeaza ca va depasi 11.000.

"Anul 2008 este pentru VB Leasing foarte asemanator cu 2007, atat din punct de vedere al volumului de contracte, cat si a valorii totale a acestora", a mai spus seful VB Leasing, care a adaugat ca anul acesta compania isi va consolida pozitia pe piata.

El a mai spus ca ponderea vanzarilor in leasing pentru autoturisme a continuat sa scada si in acest an, deoarece tot mai multi clienti au preferat sa cumpere masinile "cu banii jos", ca urmare a cresterii puterii de cumpare fata de anii anteriori.

"Acest aspect a fost resimtit in activitatea firmelor de leasing de pe piata romaneasca", a mai spus Demmer, care a mentionat ca firma pe care o conduce are ca motor al activitatii finantarile pentru autoturisme si utilitare.

El a explicat ca finantarile pentru autoturisme si finantarile au continuat sa aiba "o cota mare in cifra de afaceri a companiei".

"Am reusit sa ne pozitionam si mai bine pe acest domeniu, iar pe viitor avem in vedere ca finantarea utilajelor, camioanelor si a echipamentelor sa reprezinte aproximativ 50% din volumul nostru de vanzari", a aratat directorul general al VB Leasing.

In ce priveste structura portofoliului VB Leasing, peste doua treimi (69%) din vanzarile companiei au provenit din finantarea achizitiilor de autoturisme si autoutilitare, 26% au fost destinate achizitiilor de camioane, remorci si utilaje de constructii, iar restul de 5% au fost utilizate pentru diverse echipamente.

Fata de prima jumatate a anului trecut, cand reprezenta 64% din portofoliu, ponderea finantarilor pe segmentul de autoturisme si autoutilitate s-a marit, in detrimentul finantarilor pentru camioane, remorci si utilaje de constructii, care si-au redus ponderea cu 5 puncte procentuale (de la 31%) .

"Dorim sa crestem ponderea finantarilor de camioane, utilaje de constructii si echipamente", a precizat seful VB Leasing, care a estimat o dezvoltare mai puternica pe acest segment din 2009.

El a mai spus ca, pentru intreg anul 2008, ponderea va ramane asemanatoare cu cea inregistrata in primul semestru al acestui an.

"Pentru 2008 ne-am propus sa urcam doua locuri in topul firmelor de leasing din Romania si sa ajungem, astfel, pe locul cinci", a declarat Demmer.

VB Leasing are in prezent o retea de 12 puncte de lucru, alaturi de sediul central din Bucuresti, iar pana la finalul anului viitor vrea sa deschida alte trei puncte de lucru.

Compania VB Leasing Romania este detinuta de VB Leasing International, membru al grupului financiar austriac Österrechische Volkbanken AG, care detine 80% din capitalul social, si de Volksbank Romania SA, cu 20% din actiuni.

VB Leasing are, in prezent, un capital social de 1,02 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri