Moneda nationala s-a apreciat cu peste un ban in primele tranzactii de luni, pana la cotatii de putin peste 3,53 lei/euro, pe o tendinta regionala, stimulata de evolutia cursului euro/dolar, sustin dealerii.
"Este o tendinta regionala, pe fondul usoarei reveniri a raportului euro/dolar. Leul se apreciaza, insa, cel mai puternic dintre toate monedele emergente, probabil ca urmare a dobanzilor mari din piata monetara", a declarat, citat de NewsIn, dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR), Narcis Noaghea.

Moneda nationala s-a intarit brusc de la 3,5470 lei/euro pana la cotatii apropiate de 3,53 lei/euro in debutul sedintei de luni, pentru ca apoi sa fluctueze putin peste acest prag. La ora 10:40, bancile cumparau un euro cu 3,5309 lei si il vindeau cu 3,5371 lei.

In regiune, forintul s-a apreciat in debutul sedintei de luni de la 239,35 unitati/euro pana la 238,10 forinti/euro, iar zlotul a castigat teren de la 3,3340 unitati/euro la 3,3222 zloti/euro, pentru ca apoi sa piarda teren la 3,3280 zloti/euro.

"Jucatorii se uita la evolutia evenimentelor in Georgia, insa ce conteaza in primul rand este evolutia raportului euro/dolar. Aprecierea dolarului va influenta cel mai mult evolutia monedelor emergente", a adaugat Noaghea.

Pe pietele internationale, moneda americana a pierdut usor teren in fata euro, dupa ce a atins un nou maxim al ultimelor sase luni, de 1,4645 dolari/euro, iar la 10:40, ora Romaniei, euro era cotat la 1,4752 dolari.

Dobanzile interbancare pentru o zi de tip overnight erau luni dimineata la 11-12% pe an, peste dobanda de politica monetara, de 10,25% pe an, jucatorii asteptand licitatia saptamanala pentru depozite la o saptamana a BNR.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri