BT Leasing IFN, subsidiara a Bancii Transilvania, lanseaza produsul Valorificator - sale & lease-back pentru nevoi curente nenominalizate, destinat firmelor mici si mijlocii (IMM), care pot obtine pana la 100.000 euro in schimbul unui bun mobiliar sau imobiliar.
Sistemul "sale & lease-back" presupune vanzarea catre compania de leasing a unui activ aflat in proprietatea clientului, iar in baza unui contract de leasing pe termen lung acesta isi pastreaza dreptul de uzufruct asupra activului respectiv, asigurand in acelasi timp lichiditati prin contractul de leasing.

Potrivit datelor companiei, produsul contine doua tranzactii concomitente - clientul vinde un bun mobil sau imobil catre BT Leasing, iar BT Leasing il pune la dispozitia clientului printr-un contract de leasing financiar.

Prin aceasta operatiune, IMM-uri, persoanele fizice autorizate (PFA) si asociatiile familiale (AF) pot obtine o suma importanta, pe care o pot folosi pentru dezvoltarea afacerilor, se arata in comunicat.

Durata finantarii este cuprinsa intre 12 si 60 de luni pentru bunurile imobiliare si intre 12 si 48 de luni pentru cele mobiliare. De acest produs pot beneficia si companiile care au mai putin de 12 luni de activitate si firmele care inregistreaza profit din exploatare, chiar daca evolutia cifrei de afaceri este in scadere cu pana la 20%, potrivit companiei.

Pot accesa acest produs si firmele care au o evolutie a cifrei de afaceri pozitiva, chiar daca nu inregistreaza profit din exploatare. O alta cerinta ar fi ca firmele sa nu fie inregistrate in Centrala Incidentelor de Plati cu mai mult de trei incidente majore in ultimele sase luni si sa nu fie in interdictie de a emite cecuri bancare.

Respectivele companii trebuie sa figureze in Centrala Riscurilor Bancare cu serviciul datoriei A in ceea ce priveste creditele contractate in ultimele sase luni si, in plus, trebuie sa fie stabile financiar.

BT Leasing, care are un capital social de 36,27 milioane lei, si-a sporit afacerile cu 36,33% in primul semestru al acestui an, fata de perioada similara din 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri