Libra Bank a inregistrat un profit net de 48.917 lei (13.328 euro) in primul semestru al acestui an, de 8,4 ori mai mic decat cel obtinut in primele sase luni din 2007, din cauza investitiilor inregistrate cu extinderea retelei de unitati.
Profitul net inregistrat de Libra Bank in primele sase luni din 2007 a fost de 412.000 lei.

"Profitul bancii a fost afectat de investitiile pe care le-am efectuat in prima jumatate a acestui an in cinci noi sucursale", au declarat reprezentantii Libra Bank.

Acestia au adaugat ca investitia medie a fost de 100-150.000 euro pe sucursala, in functie de dimensiunea si orasul in care au fost amplasate acestea.

Reteaua bancii s-a extins astfel, de la 20 de unitati la inceputul acestui an la 24 de unitati, in conditiile in care in urmatoarele doua-trei saptamani banca va deschide inca o sucursala.

Cu toate acestea, profitul net al bancii a sporit in luna iulie din 2008 la 110,3 milioane lei.

"Libra Bank a inregistrat rezultate financiare pozitive la jumatatea anului 2008, in pofida unei piete afectate din ce in ce mai mult de criza bancara mondiala. Mentinerea pe trendul ascendent dovedeste ca strategia Libra Bank de a se specializa pe nisa profesiilor liberale si cea a IMM reprezinta o alegere corecta, care a ajutat institutia sa ocupe o pozitie stabila pe piata bancara, chiar si in contextul dificil actual", se arata in comunicatul bancii.

Activele bancii au sporit la 743,23 milioane lei (203,8 milioane euro) la sfarsitul primului semestru din 2008, fiind cu 9,5% mai mari decat la jumatatea anului trecut, cand se cifrau la 679 milioane lei. Volumul creditelor acordate de banca ajunsese dupa primul semestru la 452,1 milioane lei, cu 50% mai mult decat dupa primele sase luni din 2007, cand imprumuturile acordate erau de 300 milioane lei.

Din totalul creditelor acordate pana la finalul lunii iunie a acestui an, 35,4% au fost acordate clientilor din domeniile profesiilor liberale (medici, farmacisti, juristi, contabili, arhitecti, psihologi) si 46% au fost acordate catre companiile mici si mijlocii (IMM). Creditele acordate clientilor din domeniile profesiilor liberale insumau 160 milioane lei, la 30 iunie 2008, in crestere cu 65% fata de cele din primul semstru din 2007, cand acestea ajunsesera la 97 milioane lei.

Creditele catre IMM erau de 207 milioane lei, dupa primul semestru al acestui an, in crestere cu 53,8% fata de perioada similara a anului trecut, cand acestea ajunsesera la 134,6 milioane lei.

Depozitele constituite valorau 471,19 milioane lei dupa primele sase luni ale acestui an, in scadere cu circa 6% fata de cele de la 30 iunie 2007, cand insumau 500 milioane lei. In ceea ce priveste numarul de clienti, Libra Bank a raportat o crestere cu 47,8% pe segmentul profesiilor liberale, de la 4.788 de clienti la jumatatea anului trecut, la 7.076 de clienti la 30 iunie 2008.

"Strategia de dezvoltare a bancii vizeaza in continuare, pentru anul in curs, cresterea productivitatii. Libra Bank a luat masuri pentru fluidizarea fluxului operational propriu, prin infiintarea unui centru de procesare care centralizeaza si eficientizeaza activitatea operationala a bancii", se mai arata in comunicat.

Libra Bank este, din anul 2003, membra a fondului american de investitii New Century Holdings, cu investitii de peste 3 miliarde dolari in Europa Centrala si de Est, din care peste 300 milioane dolari in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri