Generali Asigurari si BNP Paribas au lansat asigurarea de viata Generali Euro Garant15 cu componenta investitionala (unit-linked) in euro, cu o perioada fixa de 15 ani si un randament mediu estimat la 7% pe an.
Banii ar urma sa fie investiti in euroobligatiuni, actiuni listate la bursele europene, americane si japoneze si in materii prime cotate la bursele internationale.

"La inceput se va merge pe investitii in actiuni, iar spre sfarsitul politei de asigurare se va investi in eurobonduri. Realocarea activelor se va face lunar si se va reduce in functie de indici", a declarat directorul comercial al Generali Asigurari, Dragos Calin.

Plata primelor se poate face esalonat, la o frecventa trimestriala (cel putin 1.000 euro pe an), semestriala (cel putin 800 euro pe an) sau anuala (minimum 400 euro pe an).

La maturitatea politei, beneficiul va consta in suma primelor platite - care este garantata -, la care se adauga cresterea indicelui BNP Paribas (NF5 Social Europe Excess Return Index) din perioada de 15 ani.

"Vrem sa vindem intre 600 si 700 de contracte in acest an, dupa care vom opri vanzarea si vom relansa produsul in primavara lui 2009. Pentru urmatorii ani, estimam ca vom incheia intre 800 si 900 de contracte pe an", a declarat seful serviciului asigurari de viata din cadrul Generali Asigurari, Ovidiu Racoveanu (foto).

Produsele asemanatoare lansate in colaborare cu BNP Paribas au avut pe alte piete din Europa un randament mediu de 7% pe an, nivel estimat si pentru piata romaneasca de compania de asigurari.

Varsta asiguratului trebuie sa fie cuprinsa intre 16 si 60 de ani, iar valoarea anuala a primelor se indexeaza incepand cu al doilea an cu 3% din valoarea primei platite in primul an de investitie.

Taxa de emitere a unei polite de asigurare Generali Euro Garant15 este de 15 euro, iar in caz de rascumparare a politei asiguratul va fi penalizat cu 5% din valoarea primelor platite pana la acel moment.

"Generali Asigurari estimeaza o prima medie pentru Generali Euro Garant15 de 650 euro", a mai spus Racoveanu.

Generali Asigurari a afisat, pentru prima jumatate a anului, afaceri de 212,2 milioane lei (57,8 milioane euro), in urcare cu 12% fata de acelasi interval din 2007, si un profit net de 15,9 milioane lei (4,4 milioane euro), mai ales ca efect al avansului pe segmentul de asigurari de viata, care a crescut cu 54%. Actionarul majoritar al Generali Asigurari este Generali Holding Vienna AG.

BNP Paribas, cea mai mare banca din Franta, anuntase, o scadere a profitului net cu 34%, la 1,51 miliarde euro, pe al doilea trimestru, castigurile situandu-se, totusi, peste estimarile analistilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri