Dup ncheierea cu succes a ofertei publice iniiale, Flamingo se ncadreaz n calendarul pe care si l-a propus initial: actiunile sale vor fi tranzactionate pe piata secundar ncepnd din data de 18 iulie 2005.
Acest lucru este posibil dup ce s-au parcurs pasii legali obligatorii: obtinerea avizului favorabil din partea Comisiei de listare pe data de 11 iulie si a aprobrii finale a Comitetului Bursei pe data de 12 iulie. Asadar, dup o campanie care a functionat fr cusur, Flamingo va fi n scurt timp o companie ale crei actiuni vor fi tranzactionabile la Bursa de Valori Bucuresti.

Reamintim c n urma suprasubscrierii de aproape patru ori a ofertei publice initiale, Flamingo a vndut un numr de 19,55 milioane de actiuni la un pret de 23.000 lei pe actiune. Astfel, ncepnd din 22 iunie, numrul actiunilor noi Flamingo a crescut cu peste 20%. Datorit noilor actiuni, valoarea de piat a companiei Flamingo International S.A. depseste n acest moment 50 milioane euro la pret de ofert public initial.

Fondurile obtinute n urma ofertei publice vor fi folosite n proiectele de dezvoltare a firmei: lanul de retail Future Shop; proiectele Flamingo Intensiv i Extensiv; proiectul Future World sau proiectul Retail International.

Flamingo International este astfel prima companie de IT cotat la Burs. De asemenea, demersul complet: ofert public urmat imediat de listare la burs a unei firme private din Romnia este o noutate absolut n ara noastr.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri