"Prin intermediul sucursalei din Bulgaria, Bank Leumi Romania va urmari in special atragerea urmatoarelor tipuri de clienti: comercial si corporate (inclusiv Real Estate si Project Finance)", transmite compania.

Banca anuntase, de altfel, in 24 iulie ca si-a propus sa mai deschida inca patru agentii in acest an, din care una in capitala Bulgariei.

Structura din Bulgaria va avea statut de sucursala a bancii din Romania, in conformitate cu legislatia europeana.

"In concordanta cu strategia bancii si analizand potentialul de crestere si dezvoltare economica al tarii vecine, Bank Leumi Romania, impreuna cu actionarul majoritar al bancii, Bank Leumi le-Israel, au decis extinderea in Bulgaria, pe baza pasaportului european, a acordului Bancii Nationale a Romaniei si avizul Bancii Nationale a Bulgariei", mai spun reprezentantii companiei.

Bank Leumi Romania a trecut pe profit in primul semestru al acestui an, afisand un castig net de 5 milioane lei (1,4 milioane euro), pe fondul cresterii activelor bancii cu 54,3%, pana la 1,1 miliarde lei (301,6 milioane euro).

Leumi a intrat pe piata romaneasca in august 2006, dupa preluarea pachetului majoritar de actiuni al Eurom Bank de la firma olandeza Kolal BV, pentru care a platit 34 milioane dolari.