Romanian International Bank (RIB) a urcat, miercuri, dobanzile la o parte din creditele in lei destinate populatiei, cu marje cuprinse intre 0,5 si 3 puncte procentruale, si cu 1-2 puncte procentuale pentru creditele acordate firmelor, a anuntat banca.
Astfel, dobanda la creditele in lei pentru populatie, pe termen lung, a crescut cu 0,5 puncte procentuale, iar pe termen scurt si mediu a urcat cu 3 puncte procentuale, respectiv 1 punct procentual.

Banca percepe o dobanda de 16% pe an pentru creditele pe termen scurt, de pana la un an, si de 16,5% pe an pentru imprumuturile acordate pentru o perioada cuprinsa intre un an si cinci ani.

Clientii care aleg un credit pe o perioada mai mare de cinci ani vor plati o dobanda de 17% pe an, potrivit bancii.

In ce priveste creditele acordate firmelor, banca a urcat dobanzile cu 2 puncte procentuale la imprumuturile in lei pe termen scurt si cu 1,5 puncte procentuale la cele pe termen mediu si lung.

Astfel, firmele vor plati o dobanda anuala de 16,5% pentru creditele pe termen scurt si de 17% pentru cele contractate pe o perioada cuprinsa intre un an si cinci ani.

Banca va percepe o dobanda anuala de 17,5% firmelor care se imprumuta pe o perioada mai mare de cinci ani. Pentru populatie, limita maxima finantata se ridica la nivelul unui grad de indatorare a clientului de pana la 70%, se arata in comunicat.

Romanian International Bank are capital majoritar american, actionarul sau principal fiind actionarul majoritar al bancii americane Merchants Bank of California. Banca activeaza pe piata romaneasca din anul 1998 si opereaza in acest moment prin 33 de unitati bancare, dintre care 14 sunt in Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri