American International Group (AIG), salvata in extremis de Fed, a anuntat ca diviziile de asigurari de viata, de asigurari generale si pensii, inclusiv operatiunile din Asia, functioneaza normal si isi pastraza capitalul, care este adecvat pentru a-si indeplini obligatiile fata de clienti.
Comunicatul AIG a avut menirea de a calma ingrijorarile clientilor cu privire la evolutia financiara a grupului.

Banca centrala americana - Federal Reserve - a anuntat astazi ca va acorda companiei de asigurari AIG un credit de 85 miliarde dolari, actiunea fiind menita sa salveze asiguratorul de la faliment.

AIG solicitase Federal Reserve o finantare pe termen scurt de 40 miliarde dolari, in incercarea de a evita o scadere a ratingurilor, dupa ce a suferit pierderi de 18 miliarde dolari in ultimele trei trimestre.

Potrivit comunicatului transmis astazi, "AIG continua sa identifice alternative pentru a creste lichiditatile pe termen scurt ale companiei-mama. Aceste planuri nu includ niciun efort de a reduce capitalul vreunei companii afiliate sau de a patrunde in operatiunile din Asia pentru a obtine lichiditati", scrie NewsIn.

Politele de asigurare subscrise de companiile AIG constituie obligatii directe pentru aceste companii de asigurare afiliate si reglementate, prezente la nivel mondial, se mai spune in comunicat.

"Aceste companii au un capital adecvat, respecta sau depasesc cerintele de capital reglementate local. Companiile continua sa functioneze in mod normal pentru a-si indeplini obligatiile fata de titularii de polite", potrivit AIG.

In Romania, divizia de pensii private obligatorii (pilonul II) a grupului, AIG Fond de Pensii, este al patrulea jucator de pe piata, cu active totale nete de 28,32 miliarde lei si are 238.156 participanti, potrivit datelor CSSPP la 31 august.

Pe segmentul de asigurari de viata, AIG Life Asigurari Romania a afisat prime brute subscrise de 140 milioane lei (38 milioane euro) pentru primul semestru, cu 51% mai mult decat in intervalul similar din 2007, si o dublare a profitului brut pana la 24 milioane lei (7 milioane euro), pe fondul cresterii fortei de vanzari.

AIG Fond de Pensii SA, administratorul fondului de Pensii Administrat Privat AIG, are ca actionar principal AIG Life Asigurari Romania SA. AIG Life Asigurari Romania si Societatea de Asigurari AIG Romania au ca actionari semnificativi companii din cadrul grupului AIG.

In Romania, AIG a avut contacte indirecte cu clienti inca din 1979, cand a devenit reasiguratorul ADAS. Din 1994, organizatia a intrat pe piata din Romania sub numele de Societatea de Asigurari AIG Romania, ocupandu-se de riscuri comerciale si industriale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri