Chiar daca vinzarile de automobile in leasing sint mai mari decit anul trecut, pierd teren, in pofida sistemului de finantare prin credit bancar sau cash. In primul semestru au fost vindute in leasing 23.040 de masini.

Autoturismele noi de import achizitionate in sistem leasing pe piata romaneasca au totalizat, in primele sase luni ale acestui an, 23.040 de unitati, in crestere cu 57% fata de perioada similara a anului trecut, arata o statistica a Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). Fata de primul trimestru al acestui an, ponderea vinzarilor in leasing a scazut de la 59% la 52%, in cel de-al doilea trimestru. Chiar daca vinzarile in leasing au crescut, sint mai mici decit cele prin credit bancar si cash. Aceste modalitati de plata au fost alese de 21.128 de proprietari, mai mult cu aproape 50% decit in perioada similara a anului trecut, cind au fost vindute prin credit bancar si cash 10.314 masini.

Cele mai multe masini in leasing au fost achizitionate de la Renault, Skoda si Volkswagen. La Skoda, vinzarile prin leasing reprezinta 57%, 3.670 de romani alegind aceasta modalitate de achizitionare. 3.432 de automobilisti au cumparat in leasing modelele Renault, ponderea acestei modalitati de finantare la compania franceza fiind de 34%. 2.681 de unitati Volkswagen au fost vindute in leasing, aceste vinzari reprezentind 55%, iar Peugeot a vindut in leasing 1.096 de masini. Vinzarile de autovehicule comerciale sub 3,5 tone sint dominate de leasing. In primele sase luni, vinzarile in leasing au crescut cu 71%, pina la 4.072 de unitati, cu 10% mai mult fata de cresterea segmentului cash si rate.

Autovehicule comerciale

Cele mai bine vindute autovehicule comerciale de import sint de la marca Fiat, unde ponderea leasing-ului in vinzari este de 78%, cu 763 de masini vindute. Pe locul doi la vinzarile in leasing se situeaza Ford, unde 713 proprietari au ales ca modalitate de plata leasing-ul. Renault a vindut in leasing 70% dintre autoutilitare, 672 de clienti alegind metoda de finantare. Peugeot a vindut in leasing 320 de unitati, ponderea leasing-ului in vinzari fiind de 34%. Din totalul de 3.434 de vehicule comerciale grele vindute in primele sase luni, 2.561 de unitati, adica 75%, au fost achizitionate in sistem leasing. Din cele 51.935 de unitati comercializate de Dacia in acest an, doar 16%, adica 8.478 de masini, au fost vindute prin leasing.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri