Moneda nationala se tranzactiona marti seara in apropiere de 3,66 lei/euro, dupa o depreciere constanta in prima parte a zilei zilei, pe fondul unor ordine mai mari de cumparare de valuta, asociate cu vanzari mai mici si cu miscari speculative.
"Este greu de spus cat la suta este cauza interna, cat influenta externa si cat speculatie ", a comentat pentru NewsIn dealerul Bancii Comerciale Carpatica (BCC) Florin Tugneanu.

Leul s-a depreciat treptat dupa inceputul sedintei, de la cotatii de sub 3,63 lei/euro pana la un varf de 3,6630 lei/euro. La ora 17, bancile cumparau un euro cu 3,6575 lei si il vindeau cu 3,6600 lei.

Oricum, evolutia monedei nationale a fost decuplata de cea a altor monede cu regim similar din regiune, care au pierdut usor teren pe parcusrul zilei, dar mult mai putin decat leul.

Cursul de referinta publicat marti de banca centrala indica o depreciere a leului fata de moneda europeana trei bani (0,86%), pana la 3,6596 lei/euro. Fata de dolarul american, cursul de referinta publicat de BNR arata o apreciere a leului cu un ban (0,41%), pana la 2,4812 lei/dolar, de la 2,4915 lei/dolar, cat era luni.

Pe pietele internationale, moneda americana a avut o evolutie puternic fluctuanta, intre 1,468 si 1,4825 dolari/euro, iar la 17, ora Romaniei, euro era cotat la 1,4755 dolari.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, marti, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 6,00% pe an, sub cel de 6,39% pe an din sedinta anterioara, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a scazut la 6,50% pe an, de la 6,89% pe an, cat era luni.

Dobanzile overnight s-au mentinut la 6-7%, marti fiind ultima zi de constituire a rezervelor minime obligatorii. Dealerii se asteapta ca dobanzile sa revina in apropierea dobanzii cheie a BNR, de 10,25%, incepand de miercuri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri