BCR Banca pentru Locuinte vrea sa dea, incepand din 2009, credit anticipat in lei la conditiile din piata, pe langa operatiunile clasice de economidire-creditare, a declarat presedintele bancii, Petre Tulin.
"Vom incepe, de anul viitor, sa acordam si credit anticipat, care va avea, probabil, o dobanda variabila, la nivelul pietei. Va fi vorba tot despre imprumuturi in lei. Dupa intrarea in vigoare a contractului de economisire-creditare, clientul va trece la creditul cu dobandafixa, de 5-6% pe an la lei, in conditiile sistemului de economisire-creditare", a spus Tulin.

BCR Banca pentru Locuinte are 64 de tipuri de contracte de economisire-creditare in portofoliul de produse aprobat de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

In sistemul de economisire creditare, clientii incheie un contracte pentru o suma stabilita de comun acord cu banca. O parte din suma respectiva se constituie din banii economisiti pe o anumita perioada, la care se aduga dobanda si o prima anuala de la stat de 15% din valoarea economiilor (cel mult 150 euro) adaugate in cont, in fiecare an.
Cealalta parte a sumei contractate o reprezinta creditul cu dobanda redusa si fixa pe toata durata creditarii, acordat de banca dupa perioada de economisire.

Dobanda anuala pentru creditul acordat in acest sitem este intre 5 si 6%. Potrivit reprezentantilor bancii, randamentul total pentru depozitul in acest sistem depaseste 11% pe an.

Perioada minima de economisire este de 18 luni, iar durata maxima de rambursare a creditului este de 88 de luni.
De asemenea, nici prima de stat si nici dobanda nu se impoziteaza. Clientul are de asemenea posibilitatea deducerii fiscale in limita a 300 de lei, la calcului impozitului pe venitul global.

In cazul in care se doreste ramburasrea anticipata a creditului, banca nu percepe comision pentru aceasta optiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri