Cotatia contractelor la termen de tip futures a scazut luni la bursele americane, pe seama vanzarilor masive provocate de ingrijorarile investitorilor privind impactul negativ pe care l-ar putea avea criza creditelor ipotecare din Statele Unite asupra sistemului bancar european, arata Reuters.
Anuntul achizitionarii operatiunilor bancare ale Wachovia Corp, aflata in criza financiara, de catre Citigroup, cea mai mare banca din Statele Unite, a sporit nelinistea jucatorilor, chiar si in conditiile in care oficialii americani au spus ca guvernul va acoperi datoriile ipotecare ale bancilor prin pachetul de masuri de 700 miliarde dolari, aflat in dezbatere in Congres.

Titlurile bancii Wachovia s-au depreciat cu peste 60% in predeschiderea sedintei de tranzactionare de luni, inainte ca oficialii bancii centrale americane, Federal Reserve, sa anunte preluarea de catre Citigroup.

Temerile privind situatia financiara a Wachovia s-au accentuat dupa falimentul bancii Washington Mutual, de saptamana trecuta.

Indicele futures pentru cele mai mari 500 de companii listate la Bursa in Statele Unite (S&P 500) a coborat cu 20 puncte sub nivelul considerat corect dupa o formula de calcul care tine cont de dobanzi, dividende si durata pana la scadenta contractelor.

De asemenea, indicele futures Dow Jones (DJIA) a coborat cu 157 puncte, iar Nasdaq 100 a scazut cu 30 puncte.

In Europa, guvernul britanic a nationalizat banca de credite ipotecare Bradford & Bingley, in timp ce grupul bancar si de asigurari Fortis a fost partial nationalizat de guvernele belgian, olandez si luxemburghez. Ingrijorarile din sectorul bancar au provocat pierderi si pe pietele din Asia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri