Actionarii societatii de Asigurare-Reasigurare Ardaf au hotarat majorarea capitalului social cu 65,3%, pana la 119 milioane lei, prin emiterea a 470 milioane de actiuni, ce vor fi oferite spre subscriere actionarilor existenti, arata datele raportate catre CNVM si BVB-Rasdaq.
Potrivit datelor raportate de Ardaf catre Comisia Nationala de Valori Mobiliare (CNVM) si Bursa de Valori Bucuresti - piata Rasdaq, actionarii societatii isi vor putea exercita dreptul de preferinta in termen de o luna de la data publicarii hotararii in Monitorul Oficial, respectiv vor putea subscrie actiunile emise pentru majorarea capitalului social, proportional cu numarul titlurilor pe care le poseda la data de inregistrare, 6 octombrie.

Pentru fiecare actiune detinuta, acestia vor putea subscrie 0,6257 titluri noi.

Daca dupa expirarea termenului nu vor fi subscrise toate actiunile emise pentru majorarea de capital se acorda un nou termen, de trei zile lucratoare, in cadrul caruia actionarii societatii inscrisi la data de inregistrare si care si-au exercitat dreptul de subscriere in etapa anterioara, vor putea subscrie nelimitat titlurile ramase, indiferent de detinerile de actiuni de la data de inregistrare.

In cazul in care in aceasta etapa se inregistreaza suprasubscrieri, alocarea actiunilor se va face pro-rata (metoda de alocare proportionala ce implica plati sau beneficii date in functie de investitii sau proprietar), iar sumele subscrise in plus vor fi restituite, in termen de 10 zile de la inregistrarea majorarii de capital la Oficiul Registrului Comertului.

Actiunile ramase nesubscrise dupa expirarea celui de-al doilea termen se anuleaza.

In Adunarea Generala Extraordinara (AGEA) de vineri, actionarii au votat si modificarea actului constitutiv al Ardaf, societatea urmand a fi administrata de un Consiliu de administratie format din 5 membri alesi pentru doi ani (anterior fusesera trei), care va incredinta conducerea operativa unui comitet de directie. In plus, AGEA a mai decis mentinerea Mihaelei Suhane in functie de presedinte al societatii.

Ulterior, la sediul Ardaf a fost desfasurata si Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor (AGOA), care a hotarat alegerea in Consiliul de administratie a cehului Stanislav Uma si a slovacei Eva Stefanikova. Totodata, Bogdan Vetrici Şoimu a fost revocat din functia de administrator, in locul sau fiind numita Adina Magdalena Banicioiu.

Potrivit deciziei AGOA, remuneratia bruta pentru administrator a ramas de 2.500 euro/lunar, iar plafonul maximum pentru directorul general nu va putea depasi de 40 de ori remuneratia bruta lunara pentru membrii Consiliului de Administratie, platibila in lei. Decizia se va aplica retroactiv, cu 1 iulie 2008.

Actionarii au fixat 28 octombrie 2008 ca data de identificare a actionarilor asupra carora se rasfrang efectele hotararii adunarii generale.

Ardaf, companie infiintata in 1992, cu sediul central in Cluj-Napoca, urmeaza a fi preluata de Generali PPF Holding, care a anuntat la sfarsitul lui iunie ca va cumpara la pachet societatile Ardaf si RAI, printr-un acord incheiat cu fondul de investitii PPF Investments, tranzactie in urma careia urma sa controleze 72,7% din Ardaf si 99,9% din RAI. Valoarea tranzactiei este estimata la 80 milioane euro, potrivit unor surse din piata.

PPF Investments, fond de investitii cu capitaluri cehesti cu sediul in Insulele Jersey (teritoriu britanic din Canalul Manecii), a preluat in urma cu doi ani cei doi asiguratori - Ardaf si RAI (Roumanie Assurance International) pentru 40 milioane euro.

PPF Investments controleaza Ardaf prin intermediul Sabile Limited, care detine 72,75% din capitalul social.

Ardaf, companie listata pe piata Rasdaq, sub simbolul ARDF, are o valoare de piata de 54,7 milioane lei (14,5 milioane euro), conform ultimului pret din sedinta din 9 octombrie, de 0,076 lei.

La finalul primului semestru, Ardaf detinea 4,93% din piata asigurarilor, cu prime brute de 218,01 milioane lei, fiind pe pozitia a noua in clasamentul asiguratorilor din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri