Consiliul Concurentei (CC) a autorizat preluarea Euroins Insurance Group EAD de catre Basildon Holding si Eurohold Bulgaria AD, se arata intr-un comunicat de presa transmis de institutie.
Potrivit comunicatului, Consiliul Concurentei a constatat ca, desi operatiunea notificata cade sub incidenta Legii concurentei, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal pe pietele relevante identificate.

De asemenea, Consiliul Concurentei a stabilit ca efectele acestei concentrari economice asupra mediului concurential nu sunt semnificative, iar operatiunea nu conduce la restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei pe pietele relevante.

Basildon Holding S.a R.L este o societate nou creata pentru aceasta concentrare economica si care face parte din portofoliul de societati al societatii de investitii Global Finance International Limited.

Societatile controlate in Romania de catre Global Finance International Limited, prin intermediul fondurilor de investitii pe care le detine, sunt SC Total Soft SA, SC La Fourmi SA, GF Amco Development SRL, European Property Development SRL si Primaverii Gardens SRL, niciuna activa pe pietele relevante identificate.

Eurohold Bulgaria AD este o societate financiara de tip holding, societatile din portofoliul sau desfasurand o gama diversificata de activitati, printre care servicii financiare, vanzari de automobile, proprietati imobiliare si productie. In Romania, detine direct Eurolease Auto IFN SA, o societate activa in domeniul leasingului auto, iar prin Euroins Insurance Group EAD, societatea Euroins Romania Asigurare-Reasigurare SA.

Euroins Romania Asigurare-Reasigurare SA este o societate de asigurare infiintata si autorizata in Romania, care are ca obiect principal de activitate asigurarile generale. Societatea nu controleaza direct sau indirect niciun alt agent economic.

Decizia Consiliului Concurentei cu privire la aceasta operatiune va fi publicata pe site-ul autoritatii romane de concurenta, dupa obtinerea acordului partilor implicate referitor la datele cu caracter confidential.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri