IFC, institutie membra a grupului Banca Mondiala, a anuntat ca va acorda un credit de 102,5 milioane euro catre Banca Transilvania, inclusiv 30 milioane euro pentru extinderea finantarii godpodariilor si a intreprinderilor mici si mijlocii din Romania, potrivit unui comunicat al IFC.
Facilitatea de creditare include si un imprumut sindicalizat de 72,5 milioane euro.

Banca estimeaza ca va furniza credite de pana la 3 miliarde dolari clientilor de pe segmentul intreprinderilor mici si mijlocii, prin intermediul a 150.000 de imprumuturi pana la sfarsitul lui 2013, iar portofoliul creditelor pentru populatie ar urma sa insumeze 910 milioane dolari, prin intermediul a 12.000 de credite, pana la finalul lui 2013.

International Finance Corporation (IFC) a mai furnizat imprumuturi bancii, prin linii de credit ipotecar.

"Noua linie de finantare va facilita indeplinirea planurilor noastre strategice pe termen mediu si lung. În contextul recentelor evenimente de pe pietele internationale, tranzactia arata ca Banca Transilvania are parteneri solizi de afaceri si poate continua sa sustina antreprenorii romani, intreprinderile mici si mijlocii si populatia", a declarat directorul general al Bancii Transilvania, Robert C. Rekkers.

Directorul IFC pentru Sud-Estul Europei si Asia Centrala, Shahbaz Mavaddat, a spus ca ameliorarea accesului la finantare pentru intreprinderile mici si mijlocii din sectorul privat din Romania este foarte importanta, in contextul in care acestea se pregatesc pentru concurenta din Uniunea Europeana (UE).

Banca Transilvania anuntase, pe 5 octombrie, ca urma sa semneze cu IFC un contract de credit in valoare de cel putin 30 milioane euro, suma fiind destinata sustinerii sectorului firmelor mici si mijlocii - prin credite de investitii - si clientilor de retail - prin credite ipotecare. Contractul de credit va avea structura A-B, iar scadentele vor fi de 7 si 10 ani, mai explicau reprezentantii Bancii Transilvania in comunicat.

Profitul net obtinut de Banca Transilvania in primele noua luni din 2008, de 396,6 milioane lei (109 milioane euro), a crescut cu 197% fata de cel din perioada similara a anului trecut, in principal ca urmare a banilor primiti din vanzarea Asiban, potrivit rezultatelor preliminare anuntate de banca pe 5 octombrie.

Banca a deschis 66 de unitati, in primele noua luni din 2008, iar la 30 septembrie BT avea 521 de agentii si sucursale. În mod obisnuit, o unitate noua intra pe profit dupa aproximativ un an de activitate, se precizeaza in comunicatul BT.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri