Compania de asigurari Asito Kapital, controlata de Norcross Insurance din Marea Britanie, a obtinut venituri de 5,27 milioane lei (1,45 milioane euro) in primele opt luni din 2008, pe fondul avansului puternic pe segmentele Casco si Cargo, au anuntat reprezentantii companiei, scrie NewsIn.
Asito Kapital a inregistrat, in primele opt luni ale anului, un profit brut de 686.209 lei, pe fondul reducerii semnificative adaunelor, in paralel cu o crestere substantiala a veniturilor din asigurarile de tip Casco si Cargo, se arata in comunicat.

Compania a obtinut venituri de 5,27 milioane lei din asigurarile de tip Casco, cu 297,7% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

O crestere asemanatoare, de 240,9%, s-a inregistrat si pe segmentul asigurarilor Cargo, unde compania a obtinut venituri de 1,46 milioane lei, se mai spune in comunicat.

Compania a vizat dezvoltarea relatiilor cu doi mari reasiguratori mondiali, Munich Re si Everest Re, care au preluat circa 70% din totalul daunelor casco inregistrate de Asito.

"Situatia noastra financiara este foarte buna, in pofida crizei internationale. A contat foarte mult nivelul foarte redus, de aproximativ 3%, al plasamentelor in afara tarii. Este vorba de un plasament intr-o banca de investitii din Austria care, la randul ei, a directionat fondurile in constructia de mall-uri in Europa de Est", a declarat directorul general Asito Kapital, Marcel Pirciog.

In ce priveste structura plasamentelor, Asito Kapital avea la sfarsitul lunii august 46,81% pe partea de rezerve tehnice aferente primelor cedate in reasigurare, 25,43% in creante aferente primelor brute subscrise, 14,68% in conturi curente si casierie, 12,72% in titluri de stat si 0,37% in dobanzi aferente activelor.

Asito Kapital este controlata de Norcross Insurance din Marea Britanie, care detine 99,93% din actiunile companiei. Printre principalii clienti industriali ai companiei se numara rafinaria Petrotel Lukoil, Lukoil Downstream, Feral Tulcea, Mechel Targoviste, Marr Sugar Urziceni si Ashluk.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri