Banca Transilvania a majorat dobanzile pentru trei tipuri de depozite constituite in lei, cu pana la 3 puncte procentuale, atat pentru populatie, cat si pentru companii, au anuntat reprezentantii bancii.
Astfel, pentru depozitele la termen in lei, cu scadenta la 6 luni, banca plateste o dobanda mai mare cu 3 puncte procentuale, de 13% pe an pentru depozitul clasic si de 12,75% pe an, plus dobanda la vedere, pentru depozitul de tip revolving.

Dobanda la Depozitul 111 zile a crescut cu 0,75 puncte procentuale, pana la 12,75% pe an.

Banca Transilvania a majorat dobanzile si pentru depozitul Contul de Economii. Pentru depozitele populatiei, banca practica o dobanda cu 2 puncte procentuale mai ridicata, de 12% pe an, pentru sume cuprinse intre 1.000 si 10.000 de lei, iar pentru sumele cuprinse intre 10.000 si 2,5 milioane lei exclusiv, dobanda depozitelor a crescut la 12,5% pe an, de la 10,75% pe an.

Totodata, la Contul de Economii pentru populatie cu sume mai mari sau egale cu 2,5 milioane lei, banca plateste o dobanda de 13% pe an.

Pentru Contul de Economii destinat companiilor, Banca Transilvania practica o dobanda de 10,5% pe an, in crestere cu 2 puncte procentuale, pentru sume cuprinse intre 300.000 si 5 milioane lei, iar depozitele pentru sume intre 5 milioane si 25 milioane lei au o dobanda de 11,5% pe an, cu 2,5 puncte procentuale peste cea anterioara.

Banca Transilvania percepe un comision la deschiderea de cont de 3 lei pentru populatie, 5 lei in cazul asociatiilor non-profit si 10 lei pentru companii. Depunerile de numerar in contul propriu nu se comisioneaza. Ridicarile de numerar lei se comisioneaza cu 0,35% pentru populatie si cu 0,55% pentru companii. Pentru constituirea unui depozit, atat in lei, cat si in valuta, banca nu percepe nici un comision suplimentar.

In cazul lichidarii depozitului inainte de termen, banca acorda dobanda la vedere pe perioada mentinerii banilor, se mai arata in comunicatul bancii.

La jumatatea acestui an, Banca Transilvania gestiona active in valoare de 15,8 miliarde lei (4,3 miliarde euro) si avea o retea de 510 unitati. Banca Transilvania a obtinut in primul semestru al acestui an un profit net de 111,5 milioane lei (30,4 milioane euro), in crestere cu 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri