Piata romaneasca a asigurarilor va inregistra pierderi de peste 76 milioane euro, nivel inregistrat anul trecut, ca urmare daunelor obtinute in special pe segmentul asigurarilor auto, a declarat directorul general Allianz-Tiriac Asigurari, Cristian Constantinescu.
Societatile de asigurare din Romania au afisat o pierdere neta de 253 milioane lei (circa 75,8 milioane euro) anul trecut, fiind al doilea an consecutiv in care rezultatul financiar este unul negativ.

El a estimat ca pierderile vor depasi valoarea de 76 milioane euro, fara sa mentioneze un nivel al acestora pentru sfarsitul anului.

"Aceasta situatie nu mai poate continua, pentru ca piata romaneasca de asigurari sa functioneze mai departe", a mentionat, citat de NewsIn, Constantinescu.

El a amintit de nivelul ridicat al daunelor inregistrate pe segmentul de asigurari auto.

"Valoarea primelor brute subscrise pe segmentul auto a crescut cu 18% in primele sase luni din 2008, in timp ce nivelul despagubirilor a urcat cu 41%", a explicat Constantinescu.

"Dinamica daunelor este dubla fata de nivelul primelor, iar in viitor consider ca volumul primelor pe acest segment se va reduce in conditiile in care numarul de autovehicule noi este in scadere", a adaugat Constantinescu.

Segmentul de leasing reprezinta un risc suplimentar pentru asiguratorii care incheie polite auto si prea putine societati de asigurare il iau in calcul, considera seful Allianz-Tiriac.

El a explicat ca exista o problema a evaluarii riscului in ce priveste contractele multianuale pe segmentul auto in sistem de leasing.

"Nu avem control asupra evolutiei preturilor in ce priveste manopera si piesele", a adaugat Constantinescu.
Pe piata de asigurari din Romania isi desfasurau activitatea 43 de societati de asigurare in primul semestru din 2008, cu doua mai mult decat in primele sase luni din 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri