Finantarile pe segmentul de leasing imobiliar reflecta mutatiile negative suferite de piata imobiliara romaneasca, prin scumpirea creditelor, importul - mai intai mediatic - al crizei subprime si prin cresterea prudentei finantatorilor, a declarat directorul general al BCR Leasing.
Seful BCR Leasing a mentionat ca, in pofida numeroaselor incertitudini din piata, jucatorii mari "au raportat niveluri de vanzare in prima jumatate a anului superioare perioadei similare din 2007".

Tendinta de "inghetare" a cererii s-a accentuat insa in a doua jumatate a anului, potrivit directorului BCR Leasing, Claudiu Stanescu.

"Cererea de spatii locative si terenuri din partea agentilor economici a avut o tendinta usor pozitiva, spre deosebire de cererea de spatii de birouri, care a avut o tendinta accentuat negativa", a adaugat Stanescu.

Asociatia Societatilor Financiare din Romania (ALB) estimeaza o valoare a bunurilor finantate de 392,41 milioane euro la sfarsitul acestui an pe segmentul imobiliar, cu 15% mai putin fata de anul anterior.

Astfel, ponderea segmentului de leasing imobiliar in total piata de leasing va fi de numai 7% la sfarsitul acestui an, fata de 9% cat era la finalul lui 2007.

Piata romaneasca de leasing ar putea creste in acest an cu 20% fata de 2007, pana la 6 miliarde euro, estimeaza ALB.

In 2007, valoarea bunurilor finantate pe piata romaneasca de leasing a avansat cu 51,6%, pana la 4,94 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri