Grupul financiar UniCredit si-a marit n primele noua luni profitul brut din afacerile din Romania cu 62,1%, pana la 32 milioane euro, in conditiile unui avans de 41% al veniturilor, potrivit datelor publicate de grup.
Veniturile Unicredit din Romania au crescut in primele noua luni cu 40,7% fata de aceeasi perioada din 2007, la 83 milioane euro, in timpc e costurile operationale au avansat intr-un ritm mai lent, de doar 22,3%.

Profitul operational obtinut de UniCredit din afacerile din Romania a ajuns la 43 milioane euro dupa primele noua luni din acest an, in crestere cu 64% fata de perioada similara din 2007.

Veniturile obtinute in Romania au reprezentat in primele noua luni 1,2% din veniturile totale ale grupului, se mai arata in raport. Totodata, UniCredit a obtinut 19% din veniturile totale din afacerile din Europa Centrala si de Est.

Raportul costuri/venituri pentru afacerile romanesti ale grupului a ajuns la sfarsitul lunii septembrie la 48,7%, arata raportul.

Pe partea de depozite, Unicredit a inregistrat o crestere constanta mai ales in Rusia, Turcia, Croatia, Romania si Ungaria, unde raportul dintre credite si depozite este echilibrat, se mentioneaza in raportul trimestrial al UniCredit.

Rata creditelor neperformante in portofoliul UniCredit Romania a crescut cu 0,4 puncte procentuale, pana la 1,68% din creditele totale.

Rezultatele din Romania ale UniCredit au fost afectate usor de volatilitatea cursului de schimb, insa situatia a fost compensata de impactul pozitiv de pe alte piete est-europene.

UniCredit a ajuns la o retea de 226 de unitati dupa primele noua luni din 2008, arata raportul.

Grupul UniCredit este prezent in Romania prin UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation IFN, CA-IB Romania, Pioneer Asset Management SAI, UniCredit Leasing Fleet Management si HVB Banca Pentru Locuinte, pentru care grupul a incheiat recent un acord de preluare cu Raiffeisen Bank, Raiffeisen Bausparkasse si Bausparkasse Schwäbisch Hall.

UniCredit Group a afisat pentru primele noua luni ale anului o scadere de 14,7% a profitului operational fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 2,59 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri