Intesa Sanpaolo Bank Romania si-a marit oferta produselor de economisire prin lansarea de certificate de depozit cu discount, in lei si euro, pe perioade de 3, 6, 12 si 18 luni, la care dobanda este bonificata in avans, dar platita la scadenta, a anuntat banca.
Potrivit comunicatului, in momentul achizitiei unui certificat, clientul va plati o valoare mai mica decat cea nominala, urmand ca la scadenta sa ii fie transferata in cont suma depusa initial, plus dobanda acumulata.

Pentru certificatele de depozit, Intesa Sanpaolo Bank ofera gratuit fiecarui client un cont curent in moneda aferenta certificatului achizitionat.

Valoarea nominala minima care poate fi investita este de 1.000 lei sau 500 euro, iar dobanda anuala este de 14% pentru certificatele in lei pe 3 si 6 luni, de 13,5% pentru cele in lei pe 12 luni si de 13% pentru cele in lei pe 18 luni. In ce priveste certificatele in euro, dobanda este de 5% pe an pentru cele pe 3 luni, de 5,25% pe an pentru cele pe 6 luni, 5,5% pe an pentru cele pe 12 luni si de 5,75% pe an pentru cele in euro pe 18 luni.

Titularii certificatelor de depozit au acces permanent la fondurile investite, avand posibilitatea de a le lichida in orice moment. In acest caz, dobanda acumulata este de 6% la lei, respectiv 2% la euro, pe intreaga perioada in care au detinut certificatele respective.

Intesa Sanpaolo Bank, parte a grupului italian Intesa Sanpaolo, a obtinut un profit net de 24,6 milioane lei (circa 6,7 milioane euro) in primele trei semestre din acest an, in crestere cu 61% fata de perioada similara din 2007. Activele totale ale bancii au ajuns la 2,6 miliarde lei (690 milioane euro) la sfarsitul lui septembrie 2008, in crestere cu 67% fata de septembrie 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri