Porsche Finance Group si-a sporit afacerile cu 2,2% in primele noua luni din 2008, pana la 269,3 milioane euro, pe fondul dublarii afacerilor pe segmentul de credite auto acordate de Porsche Bank, a anuntat
In primele noua luni din 2007, Porsche Finance Group a inregistrat o valoare a bunurilor finantate de 263,5 milioane euro.

Porsche Bank a inregistrat o crestere de 99,8% la creditele auto acordate fata de aceeasi perioada din 2007, ajungand astfel la 1.475 de contracte noi la sfarsitul lunii septembrie 2008, cu o valoare a bunurilor finantate de 28,7 milioane euro, se arata in comunicat.

Valoarea medie a creditelor auto acordate este apropiata de 12.000 euro, iar valoarea medie cu taxa pe valoare adaugata (TVA) a masinilor finantate ajunge la 18.000 euro.

Ca volum, creditul auto si-a marit cota in portofoliul grupului, reprezentand peste 10,5% din totalul valorii noilor bunuri finantate.

In perioada analizata, Porsche Finance Group a finantat achizitia a circa 15.000 de masini, ceea ce reprezinta o cota de 33% din totalul masinilor vandute de Porsche Romania.

Numarul total de contracte aflate in portofoliul grupului depasea 69.500 la sfarsitul lui septembrie, cu aproape 20% mai mult decat la sfarsitul lui septembrie 2007, se mai arata in comunicat.

Leasing-ul financiar ramane produsul predominant in portofoliul Porsche Finance Group la sfarsitul lui septembrie, cu o cota de 87%.

Volumul contractelor de leasing financiar semnate in primele noua luni ale 2008 insuma 249 milioane euro, in crestere cu 3,3% fata de septembrie 2007, potrivit companiei.

In acelasi timp, leasing-ul operational se mentine la acelasi nivel de anul trecut, cu o cota de 4% din totalul contractelor noi.

Leasingul operational ar putea ajunge la 20% din finantarile auto, in urmatorii cinci sau sase ani

"Piata leasing-ului operational a crescut usor in 2008, dar simtul proprietatii este inca foarte puternic. Evolutia viitoare va aduce o crestere constanta a domeniului, leasing-ul operational urmand sa reprezinte circa 20% din finantarile auto, in urmatorii cinci sau sase ani", estimeaza directorul executiv al Porsche Finance Group, Kurt Leitner.

Porsche Finance Group ofera servicii financiare integrate numai cumparatorilor care prefera marcile holding-ului, printr-o retea nationala de 86 de dealeri.

"In ciuda faptului ca tendintele actuale indica o crestere a costurilor surselor de finantare, consideram ca operatiunile de finantare sunt motorul pietei auto si, chiar si in vremuri mai dificile, nu anticipam o scadere semnificativa a cererilor de finantare pe care le vom primi, ceea ce se datoreaza si procedurile rapide si simple pe care le-am implementat", a mai spus Leitner.

Potrivit grupului, Porsche Asigurari ofera asigurare Casco gratuit in primul an, pentru masinile contractate in leasing in cadrul holding-ului. Asigurarea Casco este valabila in toata Europa pentru masinile noi, achizitionate in leasing, prin companiile grupului, Porsche Leasing si Porsche Mobility.

Oficialii grupului sustin ca programul REMAT, in cadrul caruia Guvernul ofera prime pentru casarea autovehiculelor vechi, a avut un impact substantial asupra rezultatelor bancii. Cifrele arata o crestere cu 140% a valorii bunurilor finantate prin REMAT in 2008, pana la 4,8 milioane euro, comparativ cu vanzarile aferente REMAT din 2007.

Numarul de contracte finantate prin REMAT in 2008 a fost de 395, ceea ce a reprezentat o crestere cu 158% fata de anul trecut.

Porsche Finance Group finanteaza autoturismele care apartin marcilor holding-ului: Volkswagen, Seat, Skoda, Audi, Porsche.

Grupul este prezent pe piata romaneasca din 1999 si include cinci companii - Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare, Porsche Mobility si Porsche Asigurari, lansata in octombrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri