Impuls Leasing, controlata de grupul elvetian Impuls Leasing International, estimeaza afaceri de 200 milioane euro in 2009 nivel similar celui estimat pentru sfarsitul acestui an, dupa orientarea afacerilor catre segmente mai dinamice precum cel medical si cel agricol.
"Nu se mai construieste nimic si automat si cererea de echipamente de constructii e in scadere, insa au ramas celelalte segmente care nu sunt dezvoltate bine de nicio firma de leasing: medical si agricol", a spus directorul general al Impuls Leasing, Razvan Diaconescu.

Pentru 2009, Impuls Leasing are in vedere dezvoltarea celor noua unitati pe care le-a deschis deja anul acesta, urmand sa ajunga la cel putin 120 de angajati la sfarsitul anului viitor, de la 105 de angajati in acest an.

"Pentru acest an, ne indeplinim targhetul, de circa 200 milioane euro valoare bunuri finantate. Estimarile initiale pentru sfarsitul acestui an erau in jur de 270 milioane euro, insa am revizuit targhetul in scadere din cauza faptului ca din cele 270 milioane euro, 70 milioane euro erau pe leasing imobiliar", a explicat Diaconescu.

Impuls Leasing, companie care si-a inceput activitatea in aprilie anul trecut, a acordat finantari de 127 milioane euro pana la sfarsitul lui 2007, potrivit NewsIn.

"Acest segment (sementul imobiliar n.r.) este inghetat momentan. Am inghetat proiectele si ele vor porni cand se va linisti piata, probabil in a doua jumatate a anului viitor. Nu este o criza cum este afara. Este mai mult o frica", a adaugat seful Impuls Leasing.

Diaconescu estimeaza o temperare a temerilor dezvoltatorilor cu privire la investitiile in sectorul imobiliar din a doua jumatate a anului viitor.

"Ei (dezvoltatorii n.r.) au apelat intotdeauna la finantari externe - si cum piata europena nu e favorabila momentan investitilor imobiliare - atunci asteapta sa se linisteasca. Cred ca vom avea niste semnale bune incepand cu a doua jumatate a anului viitor", a mai spus el.

In ce priveste afacerile Impuls Leasing, Diaconescu a mentionat ca pe segmentul auto va dezvolta produse noi, precum cel "construit" impreuna cu Fiat, respectiv Fiat 50. "Platesti 50% acum si restul in 2010. De doua luni este singura campanie care se bucura de succes", a mai spus Diaconescu.

El a explicat ca, in acest fel, clientul este lasat "sa respire" in 2009 - care este un an greu -, iar in 2010 va lua o hotarare "ori plateste masina 50% ori face prelungire de leasing pe inca trei ani".

Impuls Leasing si-a inceput activitatea in aprilie 2007 si este controlata de grupul elvetian Impuls Leasing International, cu 90% din capitalul social, Razvan Diaconescu cu 5% si Michael Unterguggenberger, cu o detinere de 5%. Unicul finantator al companiei este Raiffeisen Landesbank, din Austria.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri