Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a vandut certificate de trezorerie cu discont la sase luni de 1,034 miliarde lei (266,1 milioane euro), peste nivelul anuntat, randamentul mediu oferit fiind de 14,22% pe an, cel mai mare din acest an pentru astfel de titluri, a anuntat BNR.
Valoarea anuntata a licitatiei fusese de 1 miliard lei. Randamentul maxim acceptat de Finante pentru titlurile cu scadenta la 6 luni a fost de 14,25% pe an, potrivit comunicatului Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Ofertele totale depuse de banci, in valoare de 1,67 miliarde lei (431 milioane euro) au depasit cu 62% suma atrasa de minister.

La licitatia anterioara din 12 noiembrie, MEF vanduse certificate de trezorerie cu discont, scadente la 6 luni, in valoare de 770,62 milioane lei (circa 201 milioane euro), randamentul mediu oferit fiind de 13,69% pe an.

Ministerul Economiei si Finantelor si-a propus sa atraga in decembrie finantari de 3,4 miliarde lei. La cele doua licitatii din decembrie desfasurate anterior, Finantele au atras 591 milioane lei prin certificate la 3 luni, cu un randament mediu de 14,23%, si 221 milioane lei prin obligatiuni pe cinci ani, la un randament mediu de 13%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri