Actiunile detinute de statul roman la RomTelecom vor fi vandute prin intermediul unei oferte publice initiale adresate investitorilor institutionali, acompaniata de o listare la Bursa Internationala si la Bursa din Bucuresti. Astfel, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei solicita bancilor de investitii de reputatie internationala sa depuna, pana la 25 august, scrisori de interes pentru acordarea de servicii de consultanta financiara in vederea finalizarii privatizarii RomTelecom.

CONDITII.

Candidatii interesati sa se precalifice pentru etapa de ofertare trebuie sa prezinte documente care sa ateste in mod specific urmatoarele: experienta globala si europeana ca banca de investitii si privatizare, in special in Romania si in Europa Centrala si de Est; experienta globala si europeana in a actiona ca si coordonator sau lider de sindicat de intermediere in domeniul privatizarilor din sectorul telecomunicatiilor, coordonator general si consultant financiar in Europa si ECE; capacitatea institutionala de cercetare in sectorul de telecomunicatii din Europa si ECE. Statul roman detine 45,99% din actiunile RomTelecom, dupa ce, in 2003, grupul elen de telecomunicatii OTE a devenit actionar majoritar, cu 54,01% din actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri